Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Κακοκαιρία «ILINA» – Σάκης Αρναούτογλου: «Ακτινογραφία» των ισχυρών φαινομένων τα επόμενα 24ωρα

Κακοκαιρία «ILINA» – Σάκης Αρναούτογλου: «Ακτινογραφία» των ισχυρών φαινομένων τα επόμενα 24ωρα

Την εξέλιξη της κακοκαιρίας «ILINA» τις επόμενες ημέρες καταγράφει ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο γνωστός μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή των κατοίκων της Αττικής για αύριο, Τρίτη (04.04.2023) για μπόρες και καταιγίδες.

Νέα στοιχεία για την κακοκαιρία «ILINA» έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνοντας πως αύριο Τρίτη, 4 Απριλίου θα χρειαστεί προσοχή και η Αττική. Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη (06.04.2023), με πτώση της θερμοκρασίας.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως τα πιο έντονα φαινόμενα αύριο (04.04.2023) θα εντοπίζονται στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Μπόρες και καταιγίδες θα πλήξουν την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Λέσβο, τη Χίο, αλλά και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο.

Ιδιαίτερα για την Αττική, τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το ξημέρωμα της Τρίτης, 4 Απριλίου. Ωστόσο, μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν, ενώ έως το βράδυ θα έχουν σταματήσει.

Και στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος, αλλά, μετά το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν.

Καιρός: Βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας από Πέμπτη (06.04.2023)

Την Τετάρτη, 5 Απριλίου ο καιρός θα βελτιωθεί, ωστόσο από την Πέμπτη, 6 του μηνός, θα υπάρξει νέα αλλαγή από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Μία ψυχρή μάζα αέρα θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια στη Δυτική Μακεδονία σε υψόμετρο κάτω από τα 800 μέτρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην υπόλοιπη ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα από τα 1.000 – 1.300 μέτρα.

Από την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, ο καιρός θα βελτιωθεί. Το Σαββατοκύριακο (07 – 08.04.2023), ο υδράργυρος θα ανέβει, αρχής γενομένης από τη Νότια Ελλάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις