Ελλάδα

Διήμερη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας – Έξι συλλήψεις

Tο διήμερο 10 και 11 Απριλίου η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» και κυρίως κλοπών, ληστειών και πλαστογραφιών, που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Κολωνός, ‘Αγιος Παντελεήμονας, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, κ.α.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 6 άτομα και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 3 ατόμων.

Ειδικότερα, συνελήφθη αλλοδαπός, που το τελευταίο χρονικό διάστημα διέπραξε τουλάχιστον δύο ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί με ιδιαίτερη σκληρότητα, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απείθεια.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, 2 κινητά τηλέφωνα, ρολόι χειρός και ενισχυτής – ηχείο.

Επίσης, συνελήφθησαν ημεδαπός και δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – αδικήματα ληστείας και παραβάσεων των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας, τα όπλα, καθώς και τη μη έκδοση δελτίου ταυτότητας. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αεροβόλο πιστόλι, ρόπαλο, αναδιπλώμενο μαχαίρι, κινητό τηλέφωνο και πατίνι.

Τέλος, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες σε βάρος τριών αλλοδαπών (ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος) στο πλαίσιο των οποίων εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της διανομής φυλλαδίων και της βλάβης οχήματος.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο εκτελεστής τηλεφώνησε στον εργοδότη του στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά του 68χρονου στη Φοινικούντα - «Αποκλείω οι 22χρονοι να το έκαναν μόνοι» λέει η ανιψιά
Αντιφάσεις προκύπτουν μετά από στην κατάθεσή του ο εργοδότη των 22χρονων και φίλου του ανιψιού του θύματος και στις τηλεφωνικές κλήσεις που εντοπίστηκαν στα κινητά των 22χρονων
Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Νέες ταυτότητες: Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας για την έκδοσή τους
Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους μέσω της σχετικής ενότητας στο gov.gr, επιλέγοντας την Υπηρεσία, την ημέρα και την ώρα που τους εξυπηρετεί
Περιπολικό
Έλενα Κρεμλίδου: Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια ο αστυνομικός για το revenge porn – «Μέχρι η ντροπή να αλλάξει μεριά» έγραφε η μπλούζα της
«Η ιστορία ξεκίνησε από το 2018 και ήθελα να αυτοκτονήσω όταν το έμαθα. Τότε ντρεπόμουν και χαίρομαι που δεν το έκανα, γιατί τώρα δεν ντρέπομαι»
Η Έλενα Κρεμλίδου με τη δικηγόρο της
Χάρης Θεοχάρης για την επίθεση στο γραφείο του: Πράξη δειλίας και τυφλής βίας, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται
«Κανείς δεν τραυματίστηκε και αυτό είναι το μόνο παρήγορο στοιχείο μιας ενέργειας που δεν στρέφεται μόνο εναντίον προσώπων, αλλά εναντίον των θεσμών και της ίδιας της πολιτικής ζωής»
Επίθεση στο γραφείο του Χάρη Θεοχάρη