Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Εντυπωσιακές εικόνες από τις μεταμεσονύχτιες πρόβες της τελετής στέψης

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τις μεταμεσονύχτιες πρόβες που έγιναν το βράδυ της Τρίτης (2.5.2023) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου στη Βρετανία το Σάββατο 6 Μαΐου.

Εκατοντάδες στρατιώτες, κάποιοι έφιπποι και άλλοι με όργανα στα χέρια, μαζί με τη χρυσή άμαξα του Παλατιού του Μπάκιγχαμ και αυτή που είχε κατασκευαστεί προς τιμήν του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ, πραγματοποίησαν μια από τις τελικές πρόβες, τρία 24ωρα πριν την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου στη Βρετανία.

Οι στρατιώτες ξεκίνησαν από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, πέρασαν την Πλατεία Τραφάλγκαρ και τη Ντάουνινγκ Στριτ, για να καταλήξουν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, εκεί όπου ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα στεφθούν ως οι νέοι μονάρχες της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας. 

prova charles

prova charles

Η Λεωφόρος Μολ, που καταλήγει στο Μπάκιγχαμ, έχει στολιστεί με τις σημαίες της Βρετανίας και των κρατών της Κοινοπολιτείας, δηλαδή όσων θα ηγηθεί ο Κάρολος ως βασιλιάς. Αξιοσημείωτο είναι ότι, παρά την ώρα, υπήρχε αρκετός κόσμος για να παρακολουθήσει τις πρόβες.

prova charles

prova charles

Σύμφωνα με τη Mirror, πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν μέχρι και 3 ώρες για να δουν τους στρατιώτες να επιστρέφουν στο Μπάκιγχαμ και να ολοκληρώσουν την παρέλασή τους, για να πάρουν μια πρώτη γεύση από όσα θα γίνουν το Σάββατο 6 Μαΐου.

prova charles

prova charles

Στην παρέλαση συμμετείχαν στρατιώτες από όλες τις ένοπλες δυνάμεις, με τους περισσότερους να κρατούν στα χέρια τους σαξόφωνα, τρομπέτες και κύμβαλα. Ωστόσο, επειδή η ώρα ήταν περασμένη, μόνο μερικά τύμπανα ακούγονταν για να βρουν ρυθμό με το βήμα τους.

prova charles

prova charles

Ωστόσο, το τάγμα με τις γκάιντες που έκανε παρέλαση περίπου στις 02:30 το πρωί, έπαιξε και τα όργανα, με τη Mirror να σημειώνει ότι «έδωσε ζωή» στο σημείο, αφού μέχρι εκείνη την ώρα επικρατούσε απόλυτη ησυχία και όλοι τηρούσαν το πρωτόκολλο.

prova charles prova charles prova charles

Δείτε βίντεο:

Ξεκίνησαν να στήνουν σκηνές

Σύμφωνα με τη Mirror, περίπου 15 σκηνές έχουν στηθεί ήδη στις άκρες της Λεωφόρου Μολ, με τους φανατικούς θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας να ψάχνουν διαρκώς το τέλειο σημείο για να παρακολουθήσουν όλα τα δρώμενα της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Ένας 68χρονος ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος που έστησε σκηνή, δηλώνοντας ότι: «Μας αρέσουν οι πρόβες και όλες οι προετοιμασίες που γίνονται. Έρχονται τουρίστες και μας λένε ότι θα ήθελαν πολύ να έχουν κάτι τέτοιο στη χώρα τους».

Ο 68χρονος αποκάλυψε, επίσης, ότι κατασκηνώνει εδώ και 26 χρόνια στα σημεία του «παλμού» των μεγάλων γεγονότων που αφορούν τη βασιλική οικογένεια. Έμεινε στη σκηνή του για 1 μήνα μετά τη γέννηση της Σάρλοτ, της κόρης του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Το Times Magazine προειδοποιεί για τη δίνη της πολιτικής βίας στην Αμερική
Ο βίαιος θάνατος του νεαρού συντηρητικού ηγέτη, που έπεσε νεκρός σε πανεπιστημιούπολη, συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξυπνά το φάντασμα των πολιτικών δολοφονιών που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας
Το εξώφυλλο του περιοδικού Times
Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο – Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους τραυματίες του πολέμου
Πρόκειται να αναλύσει με λεπτομέρειες νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τραυματιών, ενώ στο ταξιδι του τον συνοδεύει μια ομάδα από το Ίδρυμα Invictus Games Foundation
Ο πρίγκιπας Χάρι
Εφτασαν τους 51 οι νεκροί από τις ταραχές στο Νεπάλ - Δραπέτευσαν 12.500 φυλακισμένοι και εξακολουθούν να διαφεύγουν
Οι ταραχές, οι πιο φονικές που έχουν σημειωθεί στο Νεπάλ μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 2008, άρχισαν τη Δευτέρα, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών διαδηλωτών
Ταραχές στο Νεπάλ
Ο Τραμπ δήλωσε έκπληκτος για την καταδίκη Μπολσονάρο - «Είναι καλός άνθρωπος»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «πολύ έκπληκτος» για τη βαριά καταδίκη του πρώην συμμάχου του Ζαΐρ Μπολσονάρο για απόπειρα πραξικοπήματος - Η Ουάσιγκτον καταγγέλλει «πολιτικό διωγμό» και απειλεί με αντίποινα
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο στο σπίτι του 1