Επιχειρήσεις

Πανεπιστήμιο Philips Κύπρου: Γέφυρα συνεργασίας με Ελλάδα – Η εκπαίδευση σε νέα εποχή

Το όραμα, τα σχέδια, οι συνεργασίες και τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Philips αναλύθηκαν από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Φίλιππο Κωνσταντίνου και την Πρυτανεία, σε πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα, τονίζοντας ότι, η εκπαίδευση αποτελεί γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Κύπρου κ. Κωνσταντίνου «Η εκπαίδευση σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρές πιέσεις από τη αυξανόμενη πολυπλοκότητα της κοινωνίας και γι’ αυτό χρειάζεται έναν δείκτη, έναν οδηγό, ένα όραμα». Εστιάζοντας στους φοιτητές, τόνισε ότι «φιλοδοξία είναι να καταστούν δέκτες ποιοτικής παιδείας, αλλά και δημιουργικοί επιστήμονες και ανεξάρτητοι ερευνητές».

Το «Καλάθι» και η Εκπαίδευση

Εν τω μεταξύ, τα πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία των ιδιωτικών και κρατικών πανεπιστημίων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου επισφράγισε η πρόσφατη παρουσίαση της μελέτης για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» που έλαβε χώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, παρουσία του υπουργού κ. Αδ. Γεωργιάδη και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Philips και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Τα δύο πανεπιστήμια συνεργάστηκαν με μεγάλη επιτυχία για την εκπόνηση της μελέτης, συσφίγγοντας τις μεταξύ τους σχέσεις, καθώς από το 2022 έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας διάρκειας πέντε ετών.

Κοινό όραμα είναι η αμοιβαία ανταλλαγή πληροφορίας δεδομένων, η ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών έργων αλλά και η διεύρυνση των δράσεων και υπηρεσιών σε φοιτητές από όλο τον κόσμο.

PANEPISTHMIO PHILIPS KYPROS

Στους άμεσους στόχους είναι η ανάπτυξη συγκρίσιμων κριτηρίων και μεθοδολογίας καθώς και η αναζήτηση καινοτόμων τεχνολογιών που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα της εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Συνέντευξη του John Leitao, CEO της Inspired Education για την περιοχή της Ευρώπης, σχετικά με επενδύσεις ύψους €45 εκατ. και το διεθνές εκπαιδευτικό μοντέλο που συνδυάζει ακαδημαϊκή αριστεία, τέχνες και αθλητισμό
Ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός όμιλος διαμορφώνει τη νέα δυναμική της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής