Πολιτική

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία για Γενοκτονία των Ποντίων: Μόνο αναγνωρίζοντας τα λάθη τους οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης απάντησε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που αφορά σε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ακρότητες δεν έχουν θέση» διαμηνύει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Όλες οι χώρες είναι υπερήφανες για την ιστορία τους και όλες αξιολογούνται με βάση τη συμβολή τους στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές. Η Ιστορία όμως κρύβει και σκοτεινές στιγμές που δεν πρέπει ούτε να λησμονούνται, ούτε να παραγράφονται, ούτε να παραποιούνται. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι αναμφισβήτητα μια από αυτές. Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ακρότητες δεν έχουν θέση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις κυβερνητικές πηγές – «Η απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 75»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά σημείο προς σημείο σε όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη ψηφοφορία για τον ΟΠΕΠΕΠΕ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Nικήτας Κακλαμάνης: «Ποιο πραξικόπημα» – Οι απαντήσεις στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης στην χθεσινή ψηφοφορία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς γιατί ο ίδιος δεν ψήφισε είτε δια ζώσης είτε με επιστολική ψήφο και εάν σημαίνει κάτι αυτό απάντησε... «Αυτά είναι σαχλαμάρες»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης 64