Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δικαστεί στις 25 Μαρτίου 2024 για την εξαγορά της σιωπής της Στόρμι Ντάνιελς

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την εξαγορά της σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και την παραποίηση των επιχειρηματικών εγγράφων του θα γίνει στις 25 Μαρτίου του 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν του πολιτειακού δικαστηρίου στο Μανχάταν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε μέσω ίντερνετ στην ακροαματική διαδικασία για τη δίκη που αναμένεται να γίνει του χρόνου εις βάρος του, καθώς κατηγορείται για 34 αδικήματα παραποίησης επιχειρηματικών εγγράφων, δηλώνοντας για όλες τις κατηγορίες ότι είναι αθώος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που φορούσε μπλε κοστούμι και κόκκινη, ριγέ γραβάτα, καθόταν δίπλα στον δικηγόρο του, Τοντ Μπλανς και η εικόνα του εμφανιζόταν σε τουλάχιστον τέσσερις οθόνες μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου του Μέρτσαν.

trump hearing r

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μπλανς είπε ότι ο πελάτης του κατανοεί ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει ορισμένες αποδείξεις σε τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι περιορισμοί που επέβαλε ο δικαστής στον Τραμπ αφορούν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενόρκων, τις δηλώσεις των μαρτύρων και άλλο υλικό που οι εισαγγελείς είναι υποχρεωμένοι να δώσουν στην υπεράσπιση, ώστε να προετοιμαστεί για τη δίκη.

trump hearing r

Οι εισαγγελείς δήλωναν ότι η εντολή ήταν αναγκαία επειδή ο Τραμπ έχει ιστορικό επιθέσεων μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και επειδή υπάρχει κίνδυνος παρενόχλησης των μαρτύρων.

Στις αρχές του μήνα ο δικαστής αποφάνθηκε ότι ο Τραμπ είναι ελεύθερος να μιλάει για τα περισσότερα από τα στοιχεία που προέρχονται από τη δική του υπερασπιστική ομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Βλέπουν» δάχτυλο Πούτιν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Χίθροου - Προς ακύρωση οι μισές πτήσεις της Κυριακής
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ένα βότσαλο στη γεωπολιτική και στρατιωτική λίμνη του ΝΑΤΟ και παρακολουθεί τους κυματισμούς των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν», λέει πρώην αξιωματικός της MI6
Ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Χίθροου μετά την κυβερνοεπίθεση
9
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 4