Πολιτική

Φίλιππος Σπυρόπουλος: Ποιος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Σαρμά

Ο Φίλιππος Σπυρόπουλος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Σαρμά. Ο κ. Σπυρόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στο παρελθόν ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, καθηγητής Φίλιππος Σπυρόπουλος, 71 ετών, διετέλεσε γενικός γραμματέας του ίδιου Υπουργείου, αλλά και του Υπουργείου Προεδρίας.

Τη διετία 1990 – 1992 διετέλεσε γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με υπουργό τον αείμνηστο Αθανάσιο Κανελλόπουλο.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου (LSE) και Freiburg Γερμανίας.

Είναι ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία υπηρέτησε επί 38 χρόνια.

Την περίοδο 1981 – 1983 υπηρέτησε στο νομικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και αργότερα γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Προεδρίας (1989) και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (1990 – 1992).

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1976 και ασκεί ενεργώς δικηγορία κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Διοικητικά Δικαστήρια και έχει πλούσιο γνωμοδοτικό έργο.

Το 1993 ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος διαφόρων οργανισμών και φορέων.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια και συνέδρια και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 18
Δημοσκόπηση Real Polls: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Το 54,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης
Το 13,5% των πολιτών θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί της «κατακερματισμένης» προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση
Κάλπη
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα ο Φλωρίδης, να παραιτηθεί άμεσα»
O Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτεθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 2