Κόσμος

Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Συγκροτήθηκαν τα εκλογικά τμήματα των Ελλήνων του εξωτερικού

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα, όπου ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου οι Έλληνες του εξωτερικού και έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Τα εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν είναι τρία περισσότερα σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου και συγκεκριμένα 102 από 99, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού είναι πλέον 25.610 από 22.855 (+2.755) στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Τα τμήματα συγκροτήθηκαν στις ίδιες χώρες και πόλεις με τη διαφορά ότι δημιουργήθηκε τμήμα στο Βανκούβερ του Καναδά, ενώ δεν υφίσταται το τμήμα στο Κάουνας της Λιθουανίας (εικάζεται ότι σε αυτό είχαν εγγραφεί οπαδοί του Ολυμπιακού, που βρίσκονταν εκεί για το Final Four της Euroleague). Επίσης προστέθηκαν από ένα εκλογικό τμήμα, στις Βρυξέλλες (συνολικά τέσσερα), στο Λονδίνο (εννέα) και στο Λουξεμβούργο (δύο).

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 24 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο μέτωπο στη Γάζα: Γιατί το Ισραήλ πλήττει τώρα τη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ και τι σηματοδοτεί η σφοδρή επίθεση
Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη ζώνη στο στόχαστρο - Η περιοχή είναι γεμάτη από δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους από τη Ράφα και τη Χαν Γιούνις, ενώ κρατούνται και ισραηλινοί όμηροι
Επίθεση Γάζα 1
Το Ισραήλ βομβαρδίζει βάσεις των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη – «Απαντά» στα πλήγματα της 7ης Ιουλίου
Υπενθυμίζεται ότι οι Χούθι είχαν αναλάβει την ευθύνη για επίθεση σε ελληνόκτητα εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την ανταλλαγή επιθέσεων με το Ισραήλ
Χούθι της Υεμένης 2