Κόσμος

Μακρόν, Σολτς και Ντούντα συζήτησαν στο Παρίσι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ειδικότερα ο συντονισμός στα θέματα της στρατιωτικής βοήθειας και των εγγυήσεων ασφαλείας προς το Κίεβο ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν σήμερα στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, και ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία υπήρξε μια στρατηγική και γεωπολιτική αποτυχία, ότι η Ουκρανία αμύνεται με τρόπο υποδειγματικό και ότι οι τρεις χώρες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ηττηθεί η Ρωσία. Ανέφερε επίσης ότι η επικράτηση της Ουκρανίας συμβάλλει στα σχέδια για ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι ο Πούτιν θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το σχέδιο του απέτυχε και να θέσει τέλος στον πόλεμο.

Ο Πολωνός πρόεδρος δήλωσε πως για την ασφάλεια της Ευρώπης και το μέλλον της ΕΕ, η Ρωσία δεν θα πρέπει να έχει τις στρατιωτικές δυνατότητες να επιτεθεί σε άλλη χώρα και ότι η Ουκρανία αναμένει μία καθαρή προοπτική ένταξής στο ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός ανώτατος διοικητής του Βορείου Στόλου της Ρωσίας κατά τη συντριβή του An-26 στην Κριμαία
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, η συντριβή του Antonov-26, που βρισκόταν σε υπηρεσία από το τέλος της δεκαετίας του 1960 και είχε χρησιμοποιηθεί και από αεροπορικές εταιρείες για την μεταφορά φορτίου
O Αλεξάντερ Οτροσένκο
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters 6
Νεκρός ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό
Διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Axios
Επιθέσεις στη Βηρυτό 7
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ