Κόσμος

Η ΕΕ καλεί επειγόντως για συνομιλίες Σερβία και Κόσοβο – Αποκλιμάκωση ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για εκτόνωση της κρίσης ανάμεσα σε Σερβία και Κόσοβο και καλεί τις δυο χώρες για συνομιλίες.

Συγκεκριμένα ο Ζοσέπ Μπορέλ συγκάλεσε εκτάκτως συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι και τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός του.

«Προσκάλεσε και τους δύο ηγέτες για μια συνάντηση στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Πέτερ Στάνο, εξηγώντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές τις συνομιλίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε ότι το Κόσοβο και η Σερβία πρέπει να κάνουν αμέσως βήματα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Μεταξύ αυτών είναι και η άνευ όρων απελευθέρωση τριών Κοσοβάρων αστυνομικών που κρατούνται στη Σερβία.

Η σύλληψη των αστυνομικών, χθες το βράδυ, εντείνει ακόμη περαιτέρω την ένταση στην περιοχή, πυροδοτώντας φόβους για ένα νέο ξέσπασμα βίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν μετά την επικοινωνία τους: «Δεν σκέφτεται να σταματήσει και είναι πολύ κακό»
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να συνομιλήσει και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Τι ανέφερε ο Αμερικανός για το «πάγωμα» στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ
Σε αργία 139 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ: Κατηγορούνται πως επέκριναν τις πολιτικές Τραμπ
«Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για γραφειοκράτες καριέρας που παρανόμως υπονομεύουν και σαμποτάρουν την ατζέντα της κυβέρνησης»
Ντόναλντ Τραμπ
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία