Κόσμος

Κίνα: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά από έκρηξη σε εστιατόριο

Σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε εστιατόριο στην πόλη Γιντσουάν, στη βορειοδυτική Κίνα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 31 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μετέδωσε το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Διαρροή υγροποιημένου αερίου πετρελαίου (…) είχε αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας εστιατορίου μπάρμπεκιου», εξήγησε το πρακτορείο, επικαλούμενο την περιφερειακή επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Άλλοι επτά άνθρωποι δέχονται ιατρικές περιποιήσεις και ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε το Νέα Κίνα.

Δυο θύματα έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα, άλλα δύο έχουν ελαφριά τραύματα, ακόμα δύο χτυπήθηκαν από θραύσματα γυαλιού, κατά την ίδια πηγή.

Πλάνα που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV εικονίζουν πάνω από δέκα πυροσβέστες καθώς δίνουν μάχη με τις φλόγες και τον καπνό που αναδίδονται από πελώρια τρύπα που προκάλεσε η έκρηξη. Ο δρόμος, όπου βρίσκονται πολλά άλλα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, είναι σπαρμένος συντρίμμια.

Η έκρηξη έγινε χθες περί τις 20:40 [τοπική ώρα· στις 15:40 ώρα Ελλάδας] στο εστιατόριο μπάρμπεκιου Fuyang, στο κέντρο της πόλης Γιντσουάν, πρωτεύουσας της αυτόνομης περιφέρειας Νίνγκσια.

 

Η τραγωδία καταγράφτηκε την παραμονή του φεστιβάλ του δράκου-βάρκας, τριήμερου εορτασμού κατά τον οποίο πολλοί Κινέζοι βρίσκονται με μέλη των οικογενειών τους και φίλους.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να «προσφερθούν φροντίδες στους τραυματίες και να ενισχυθεί η επίβλεψη και η ασφάλεια σε βιομηχανίες και τομείς-κλειδιά προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικά η ζωή και το βιος των πολιτών», μετέδωσε το CCTV.

Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε πως επιχείρησαν πάνω από 100 πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων στον τόπο της καταστροφής.

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε στις 04:00 σήμερα [τοπική ώρα· χθες στις 23:00 ώρα Ελλάδας], πρόσθεσε το υπουργείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Οι ΗΠΑ απελαύνουν ξένους που πανηγυρίζουν για το έγκλημα – «Δεν φιλοξενούμε ανθρώπους που χαίρονται με τον θάνατο Αμερικανών»
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκληση θεωρήσεων, στο πλαίσιο της ευρείας μεταναστευτικής καταστολής της δεύτερης θητείας Τραμπ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο
1
Ανήσυχος ο CEO της OpenAI για το ChatGPT: «Δεν κοιμάμαι καλά, μπορούσαμε να είχαμε δώσει καλύτερες συμβουλές πριν από τις αυτοκτονίες»
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, μίλησε για πολλά ζητήματα που τον απασχολούν σε σχέση με το chatgpt και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ηθικών και δεοντολογικών ερωτήσεων
Ο Σάμ Άλτμαν
Παρίσι: Το Κατάρ κατέχει 20% των ακινήτων στα Ηλύσια Πεδία – Πώς άλλαξε η πιο γνωστή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Le Monde, η Ντόχα έχει αποκτήσει τον έλεγχο αρκετών εμβληματικών κτιρίων στη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού, επωφελούμενη από φορολογικές συμφωνίες της δεκαετίας του 1990
Παρίσι