Κόσμος

Μπάιντεν: Δεν υπονόμευσα τις σχέσεις με την Κίνα επειδή αποκάλεσα δικτάτορα τον Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θεωρεί πως δεν έχει προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις με τη Κίνα επειδή αποκάλεσε «δικτάτορα» τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Στις δηλώσεις που έκανε απόψε, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε ότι ελπίζει να συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ.

Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του Πεκίνου στον χαρακτηρισμό που απέδωσε στον Σι, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι «δεν πιστεύει πως είχε κάποια πραγματική συνέπεια».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε σφοδρή δυσαρέσκεια για τον χαρακτηρισμό του Σι Τζινπίνγκ από τον Μπάιντεν, σχολιάζοντας ότι αποτελεί σοβαρή παραβίαση της πολιτικής αξιοπρέπειας της Κίνας και ισοδυναμεί με δημόσια πολιτική πρόκληση.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε το σχόλιο αυτό κατά την διάρκεια δεξίωσης στην Καλιφόρνια, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Πεκίνο, όπου συναντήθηκε με τον Σι, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS