Ελλάδα

Πανελλήνιες 2023: Τρεις στους τέσσερις υποψηφίους έμαθαν άμεσα για τη βαθμολογία τους με SMS

Άμεσα πληροφορήθηκαν οι υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων, που είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα, την βαθμολογία τους με SMS, μέτρο που εφαρμόστηκε για τρίτη χρονιά.

Τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής και σχεδόν 3 στους 4 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έλαβαν τη βαθμολογία τους με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ειδικότερα, χρήση της δυνατότητας ενημέρωσης με SMS έκαναν 63.844 υποψήφιοι από τους 88.570 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα (ποσοστό 72,08%). Τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr.

Η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS εξασφαλίσθηκε πρώτη φορά το 2021, μέσω ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας, smsresults.minedu.gov.gr στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Παιδείας, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες: Οι φλόγες έκαψαν 600 στρέμματα και 400 ελαιόδεντρα - Ήχησε το 112, σηκώθηκαν 12 εναέρια μέσα
Η κατάσβεση αναμένεται να γίνει δυσκολότερη αφού με τη δύση του ήλιου τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν να κάνουν ρίψεις νερού καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας
Φωτιά στις Σέρρες 4