Κόσμος

Ινδία: Τουλάχιστον 25 νεκροί και 8 τραυματίες από φωτιά σε λεωφορείο

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 8 τραυματίες από τη φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο όταν αυτό κινείτο σε αυτοκινητόδρομο του κρατιδίου Μαχαράστρα, στη δυτική Ινδία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κοντά στην πόλη Μπουλντάνα της Ινδίας. Το λεωφορείο, που είχε αναχωρήσει από την πόλη Γιαβατμάλ με προορισμό την Πούνε, καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά.

«25 πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 32 άνθρωποι», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

«Στο λεωφορείο επέβαιναν 30 με 35 άνθρωποι. Είκοσι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ ακόμη τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Μπαμπουράο Μαχαμούνι, αξιωματούχος της αστυνομίας, εξηγώντας ότι τρία παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών.

Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς την πόλη Πούνε όταν μετά τα μεσάνυκτα προσέκρουσε σε στύλο και ανατράπηκε, προκαλώντας πυρκαγιά, πρόσθεσε.

Οι τραυματίες, ανάμεσά τους και ο οδηγός του λεωφορείου, έχουν διακομιστεί σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να ταυτοποιηθούν τα πτώματα και να παραδοθούν στις οικογένειές τους», τόνισε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Σουνίλ Καντασάνε.

Εικόνες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης έδειχναν αρχικά το λεωφορείο στις φλόγες και στη συνέχεια το απανθρακωμένο όχημα.

«Βαθιά θλιμμένος από το φρικτό δυστύχημα του λεωφορείου που σημειώθηκε στη Μπουλντχάνα», έγραψε στο Twitter ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. «Η σκέψη μου και οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους. Εύχομαι οι τραυματίες να αναρρώσουν γρήγορα», πρόσθεσε.

Τα δυστυχήματα είναι συχνά στο τεράστιο οδικό δίκτυο της Ινδίας, το οποίο είναι κακοσυντηρημένο και διαβόητα επικίνδυνο.

Μερικές από τις βασικές αιτίες των δυστυχημάτων είναι η υπερβολική ταχύτητα, η απουσία κράνους –σε μια χώρα όπου οι πωλήσεις των δικύκλων ξεπερνούν αυτές των αυτοκινήτων – ή η απουσία ζώνης ασφαλείας.

Σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύθηκε το 2021 αναφέρεται ότι το 11% των θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο από τροχαία καταγράφεται στην Ινδία, την ώρα που η χώρα διαθέτει μόλις το 1% των οχημάτων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έκθεση, κάθε χρόνο στην Ινδία καταγράφονται 150.000 τροχαία δυστυχήματα, κάτι που σημαίνει ότι ένας άνθρωπος σκοτώνεται από τροχαίο κάθε τέσσερα λεπτά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια