Πολιτική

Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπλίνκεν λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας Μπλίνκεν – Μητσοτάκη βρέθηκε η στενή συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές «συζήτησαν τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, καθώς και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο υπουργός Μπλίνκεν υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο εταίρο και έναν βασικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ με τον οποίο προωθούν τους κοινούς στόχους της ειρήνης και ευημερίας. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεχή υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία».

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ έχει «κλειδώσει» συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν, στις 12 Ιουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με Ναρέντρα Μόντι, Ντέμη Χασάμπη, Σαμ Άλτμαν, Μπραντ Σμιθ και Μάικλ Κράτσιος
Παρέμβαση του πρωθυπουργού στο AI Impact Summit για την τεχνητή νοημοσύνη και κύκλος επαφών με κορυφαίους παράγοντες της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ελληνοϊνδικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Ναρέντρα Μόντι και Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για νέα καταγγελία πρώην συνεργάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Στοχοποίηση και απλήρωτη εργασία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα τα μηνύματα που έστειλε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της μήνυσης εναντίον του υπουργού Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 10