Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει υποψηφιότητα η Αχτσιόγλου – Το «χαρτί» Σακελλαρίδης και γιατί έχει το πιο δύσκολο έργο

Όλα τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα επάνω στην Έφη Αχτσιόγλου η οποία σήμερα (12.7.2023) θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητα της για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών.

Οι σύντροφοί της περιμένουν να ακούσουν το πως επιθυμεί να κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα ενώ οι πολιτικοί της αντίπαλοι θέλουν να δουν το πολιτικό στίγμα που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην μετα-Τσίπρα εποχή εφόσον φυσικά εκλεγεί η Έφη Αχτσιόγλου.

Το όλο εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η υποψήφια πρόεδρος δεν θέλει να δυσαρεστήσει κανένα από τα στελέχη του κόμματός της. Οι πληροφορίες λένε ότι η πρώην υπουργός θα ακολουθήσει τα βήματα του Αλέξη Τσίπρα. Δηλαδή θα έχει κεντροαριστερές αναφορές με άνοιγμα στην κοινωνία αλλά και καθαρά αριστερές απόψεις στα κοινωνικά θέματα.

Η Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να παρουσιαστεί μόνη της στους πολίτες -θα συνοδεύεται μόνο από κάποιους συνεργάτες της- και με την δήλωση της θα επιχειρήσει να δώσει το όραμα της για την επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την συγκεκριμένη στιγμή δεν θέλει να εμφανιστεί ότι συντάσσεται με την μία ή την άλλη τάση καθώς τότε θα έχει χάσει το πλεονέκτημα της ενωτικής υποψηφιότητας.

Χθες πάντως έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στα στελέχη που την στηρίζουν είναι και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης – ο οποίος μελλοντικά και εφόσον η Έφη Αχτσιόγλου καταφέρει να κερδίσει την θέση του προέδρου θα παίξει ρόλο στο επιτελείο της.

Εν τω μεταξύ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του την Παρασκευή το μεσημέρι στου Ψυρρή. Δίπλα του θα έχει τον Γιώργο Σταθάκη ο οποίος μαζί με αλλά στελέχη της Ομπρέλας στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Από την άλλη ο Νίκος Παππάς ο οποίος έχει αποφασίσει να κατέβει υποψήφιος για την αρχηγεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του στην ΚΕ. Εκεί μέσα από την ομιλία του αναμένεται να κάνει γνωστό γιατί επιθυμεί να διεκδικήσει την προεδρεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά τον Παύλο Πολάκη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να το αποφασίσει αύριο μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία ο βουλευτής Χανίων έβαλε το περίγραμμα των ενεργειών που θα ήθελε να κάνει ο νέους πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διείσδυση στην τοπική αυτοδιοίκηση επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται γιατί δεν λέει κάτι διαφορετικό και θα έπρεπε να αλλάξει αφήγημα.

Ανέφερε μάλιστα ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό στοιχείο της παρουσίας η ανυποχώρητη μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δόθηκε ένα εξαιρετικά λάθος μήνυμα στην κοινωνία όταν 2-3 μήνες πριν τις εκλογές ο Αλ. Τσίπρας τον απομάκρυνε από τον Τομέα Διαφάνειας.

Τέλος έβαλε το θέμα της Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι ο θεσμός χρειάζεται μαζική αύξηση του αριθμού των δικαστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς
335
Διαγράφονται από τα πανεπιστήμια 285.000 αιώνιους φοιτητές - «Δεύτερη ευκαιρία» σε 30.000 που επέστρεψαν στα έδρανα
Στα μητρώα των ΑΕΙ υπάρχει εγγεγραμμένος φοιτητής από το 1935 - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις προσλήψεις στα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών
Πανεπιστήμιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόμβος ενέργειας η Ελλάδα – Οι νέοι Κρητικοί να πειστούν ότι οι «βεντέτες» είναι απόβλητα περασμένων καιρών
«Πολλά ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν για αυτό το ιστορικό διήμερο που χώρεσε μέσα σε 48 ώρες προσπάθειες ετών για να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κόμβο ενέργειας» αναφερόμενος στα ενεργειακά deals
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 91
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 52