Πολιτική

Μπακογιάννης: Τον Οκτώβριο θα μειώσουμε επιπλέον 5% τα δημοτικά τέλη

Στα προβλήματα του δήμου της Αθήνας, αλλά και στα έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης.

Σε συνέντευξή του στο Mega ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε αρχικά για τον Μεγάλο Περίπατο επισημαίνοντας που θα αλλάξει πολλά στην Αθήνα. 
«Είναι ένα έργο σε εξέλιξη για το οποίο έχουνε ακουστεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα. Είναι ένα έργο που έχει καθυστερήσει, όμως νομίζω το αποτέλεσμα είναι που θα κριθεί και θα αξιολογηθεί. Μιλάμε για πάνω από 70 νέα, ψηλά δέντρα, για πλατιά πεζοδρόμια, για μια άλλη λειτουργία και εικόνα της πόλης που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ο ‘Μεγάλος Περίπατος’ είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η Ομόνοια που έχει ολοκληρωθεί, το Σύνταγμα και η Όλγας που θα αποδοθεί στο τέλος του επόμενου καλοκαιριού».

Όσο για την κριτική που έχει δεχτεί για το συγκεκριμένο έργο, ο Κώστας Μπακογιάννης σημειώνει: «Κάθε μέρα περπατάω στις γειτονιές. Η Αθήνα έχει 129 γειτονιές, εκεί κρινόμαστε καθημερινά από το αποτέλεσμα, από την καθαριότητα που έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα, από τα φώτα που αναβαθμίζονται, από τα πεζοδρόμια, από την άσφαλτο, από τις παιδικές χαρές, από τα γηπεδάκια, από το πράσινο, από όλα τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα και κάνουν την καθημερινότητα έστω και λίγο πιο εύκολη».

Μιλώντας για την εγκληματικότητα στον δήμο ο Κώστας Μπακογιάννης είπε… «Βεβαίως μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αυτό που έχει σημασία είναι ο αστυνομικός της γειτονιάς, δηλαδή η συστηματική, προληπτική αστυνόμευση. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο σήμερα και αυτό το οποίο μας λείπει».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν χρειάζονται προσλήψεις αστυνομικών αλλά ανακατανομή του προσωπικού και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. «Είναι δυνατόν μια πόλη σήμερα να έχει τα κενά που έχει η Αθήνα σε ζητήματα Τροχαίας;».

Σχετικά με τους αστέγους και τους τοξικομανείς επισήμανε: «Δεν υπάρχει άστεγος σε αυτήν την πόλη ο οποίος να μην έχει ένα κρεβάτι σε μια δομή του δήμου Αθηναίων. Έχουν γίνει πράγματα σε αυτά τα χρόνια που δεν είχαν γίνει τα πολλά προηγούμενα. (…) Οι πιάτσες δε δημιουργούνται κάπου επειδή είναι ευάερα και ευήλια. Δημιουργούνται κάπου επειδή υπάρχει εμπόριο. Το εμπόριο αυτό πρέπει να το χτυπήσουμε και να είμαστε ανελέητοι. Είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε μαζί, συμπληρωματικά, το έχουμε κάνει στο παρελθόν. Όπου το έχουμε κάνει έχουμε πετύχει».

Αναφορικά με τα τουριστικά λεωφορεία τα οποία στάθμευαν στο κέντρο της πόλης δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, είπε πως:

«Ως δήμος πήραμε μια απόφαση που προέκυψε σε συνέχεια διαβούλευσης με επαγγελματίες του χώρου. Είπαμε ότι εδώ επιτρέπεται η ολιγόλεπτη στάση αλλά όχι η στάθμευση. Ταυτόχρονα, σας χωροθετούμε 11 νέα σημεία όπου επιτρέπεται η στάθμευση. Αυτό λειτούργησε, έλυσε το πρόβλημα 100%; Σε καμία περίπτωση αλλά αναμφισβήτητα η εικόνα σήμερα δεν είναι η εικόνα του Μαΐου».

Για τα δημοτικά τέλη και τις αντικειμενικές αξίες

Στο τέλος του έτους αναμένεται η απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το αίτημα του δήμου της Αθήνας για μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. «Αυξήσεις που φτάνουν έως και το 90% είναι 100% άδικες. Αυτή η στρέβλωση πρέπει να αντιμετωπιστεί. Λέμε ότι καταλαβαίνουμε ότι οι αντικειμενικές αξίες του 2023 δεν μπορεί να είναι αυτές του 2019, αλλά θα πρέπει να βάλουμε ένα ταβάνι. Περιμένουμε μια απάντηση από το ΥΠΟΙΚ μέχρι το τέλος της χρονιάς», είπε, ενώ αναφερόμενος στα δημοτικά τέλη τόνισε:

«Μειώσαμε πέρυσι τα δημοτικά τέλη κατά 5% οριζόντια για όλους. Είμαστε δεσμευμένοι πως φέτος τον Οκτώβριο θα προχωρήσουμε σε άλλη μία μείωση για άλλο 5%. Αυτά γίνονται γιατί έχει γίνει μια πολύ σοβαρή δουλειά διαχείρισης των οικονομικών του δήμου».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, στις οποίες θα είναι υποψήφιος, σημείωσε: «Είμαστε κοντά στο να καταλήξουμε στα πρόσωπα για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού. Μπορώ να σας πω ότι θα είναι ένας συνδυασμός ανανεωμένος κατά 60%, ένας συνδυασμός που θα υπερβαίνει κόμματα και ιδεολογίες, θα συνδυάζει νέες ιδέες με εμπειρίας, καθρέφτης της πραγματικής Αθήνας, της γειτονιάς».

Αρχές Σεπτεμβρίου θα επαναλειτουργήσει και το θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο θα παραδοθεί στους πολίτες της Αθήνας μετά από πολλά χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης