Κόσμος

Ιταλία: Προβάδισμα για Τζόρτζια Μελόνι δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ – Στις 9 μονάδες η διαφορά με την κεντροαριστερά

Στις εννέα ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία από την κεντροαριστερά, σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ. Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Το κόμμα της πρωθυπουργού της Ιταλίας, της Τζόρτζια Μελόνι, παραμένει πρώτο στην προτίμηση ψήφου και διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι της κεντροαριστεράς, σύμφωνα με τoν μέσο όρο των ποσοστών όλων των γκάλοπ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, τα Αδέλφια της Ιταλίας – των οποίων ηγείται η Τζόρτζια Μελόνι – «πείθουν» το 29% των ερωτηθέντων, ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με γραμματέα την Έλι Σλάιν, βρίσκεται στο 20,1%.

Τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και ποσοστό 16%.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι στηρίζεται από το 9,2% των ερωτηθέντων και η Φόρτσα Ιτάλια (το κόμμα που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι) συνεχίζει να αποδυναμώνεται και δεν ξεπερνά, στην φάση αυτή, το 7,4%.

Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα, το κεντρώο Azione (Δράση) του πρώην υπουργού ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, συγκεντρώνει το 3,7% του στατιστικού δείγματος , ενώ η συμμαχία οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς το 3,2%.

Το μετριοπαθές κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», τέλος, του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη του 3,2% των πολιτών που συμμετείχαν στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων δυο εβδομάδων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1