Πολιτική

Κεραμέως: «16.000 προσλήψεις στο δημόσιο με έμφαση στην υγεία, αύξηση 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης»

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε 16.000 προσλήψεις στο δημόσιο, τονίζοντας ότι την μερίδα του λέοντος θα έχει η υγεία, ενώ τόνισε ότι αυξάνεται κατά περίπου 20% το επίδομα θέσης ευθύνης.

Για τις προσλήψεις στο δημόσιο, η Νίκη Κεραμέως τόνισε σήμερα (2.9.2023) μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ ότι γίνονται διαρκώς, βάσει του κανόνα 1 προς 1.

«Πέρυσι είχαμε περίπου 16.000 αποχωρήσεις και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε 16.000 προσλήψεις. Το πως θα κάνουμε αυτές τις προσλήψεις, που θα δώσουμε βάρος, επαφίεται στην κυβέρνηση. Έχει δωθεί πολύ μεγάλο βάρος στον κλάδο της υγείας. Έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην υγεία. Από τις 16.000 προσλήψεις, η μερίδα του λέοντος θα δοθεί στην υγεία.  Άρα, ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία στην οποία έχουμε διαπιστωμένες ανάγκες», επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Για το επίδομα θέσης ευθύνης η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι: «αυξάνεται κατά περίπου 30%. Αυτό γίνεται γιατί είναι καταλυτικής σημασίας ο ρόλος τους στην εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου. Εισάγουμε κίνητρα για να αυξηθεί η παραγωγικότητα στο δημόσιο».

«Καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες»

Για το μπόνους παραγωγικότητας, η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι «στο επίκεντρο είναι ο πολίτης, πώς θα πετύχουμε τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι’ αυτό εισάγουμε στόχους, υπάρχει η στοχοθεσία, η αξιολόγηση, το μπόνους παραγωγικότητας για να γίνονται διαρκώς καλύτεροι οι δημόσιοι υπάλληλοι και εν τέλει να παρέχονται ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες».

Η Νίκη Κεραμέως έκανε αναφορά και στις νέες ταυτότητες. Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «πάνε σε άλλο επίπεδο την ασφάλεια στη χώρα, ανεβάζουν την ασφάλεια στη χώρα. Είναι πλέον ένα εργαλείο εύχρηστο σε όλους τους πολίτες και σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 10
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη