Πολιτική

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους σε πλημμυροπαθείς

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχει εξασφαλίσει την αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους στους κατοίκους της Θεσσαλίας, που είτε έχουν αποκλειστεί, είτε έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, μετά την επέλαση της φονικής κακοκαιρίας

Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Λάρισας είναι σε επιφυλακή για την κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης και έχει ενεργή γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης το τηλέφωνο 2410539947. Από το φαρμακείο της Λάρισας εξυπηρετείται μέσω της Πολιτικής Προστασίας και όποια έκτακτη ανάγκη υπάρχει στον Βόλο.

Το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου (Θρακών 20) θα επαναλειτουργήσει μετά την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης. Για την κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης ισχύει η ενεργή γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 2410539947 στο φαρμακείο Λάρισας. Επίσης, οι πολίτες που έχουν δυνατότητα μετακίνησης μπορούν να απευθύνονται και στο φαρμακείο του Νοσοκομείου του Βόλου.

Ειδικότερα:

Το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Λάρισας (Ηρώων Πολυτεχνείου 211) λειτουργεί κανονικά. Βρίσκονται σε επιφυλακή δύο φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αγωγή τους (απώλεια, καταστροφή φαρμάκων υψηλού κόστους) από τις 8 π.μ. έως και τις 8 μ.μ.

Παράλληλα τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ΠΓΝ και ΓΝ Λάρισας εφημερεύουν και εξυπηρετούν πολίτες που μπορούν να μετακινηθούν για έκτακτες ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι παρέχεται δυνατότητα επανασυνταγογράφησης των κατεστραμμένων/απολεσθέντων φαρμάκων που διακινούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, εφόσον ο ιατρός επιλέξει την επιλογή «από φυσική καταστροφή». Σχετικά υπήρξε ενημέρωση του ΠΦΣ, του ΠΙΣ και η ΗΔΙΚΑ έχει προβλέψει ενημέρωση προς τους ιατρούς στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Παράλληλα, όσον αφορά συνταγές για φάρμακα που διακινούνται από Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, κατά τη διάρκεια του ΣΚ για ασφαλισμένους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με αδυναμία άμεσης συνταγογράφησης έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από ιατρό του ΕΟΠΥΥ από τις 8 π.μ. έως και τις 8 μ.μ. μόνον για επανέκδοση συνταγών φαρμάκων υψηλού κόστους που ελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και τα φάρμακα έχουν καταστραφεί και οι ασθενείς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αγωγή κατόπιν επικοινωνίας στο 2410539947.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι μειώσεις φόρων αυξάνουν το εισόδημα για όλους – Δέκα παραδείγματα με τις φοροελαφρύνσεις
Πρόκειται για «μεταρρύθμιση με πρόσημο εθνικό, δημογραφικό, αναπτυξιακό, διαγενεακό και χωρικό, που επιστρέφει στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 37
Η επιστολή – απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη ρηματική διακοίνωση της Λιβύης: «Απορρίπτουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο»
Η επιστολή της Ελλάδας καταγράφει τις ελληνικές θέσεις για τα ζητήματα που έθεσε η Λιβύη και συγκεκριμένα για τα δυο θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης
EUROKINISSI 12
Νίκος Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ανάγκη για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου»
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να υπηρετήσει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Νίκος Ανδρουλάκης