Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής εμφανίστηκε ως παρατηρητής της βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία

«Χωρίς καμία συγνώμη και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις τεράστιες ευθύνες του και αφού έπνιξε στα χημικά και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης τους διαμαρτυρόμενους πολίτες στη Λάρισα, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα ως απλός παρατηρητής της βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «δήλωσε το αυτονόητο, ότι η πολιτεία οφείλει να είναι κοντά στους πληγέντες με μέτρα στήριξης, ωστόσο δεν είπε λέξη για το γεγονός ότι τους άφησε μόνους τους στο έλεος της κακοκαιρίας. Χωρίς μέτρα πρόληψης, χωρίς συντονισμό, χωρίς γρήγορη αντίδραση, παρά το γεγονός ότι για την ένταση της κακοκαιρίας και τις συνέπειές της είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα οι επιστήμονες. Ανακάλυψε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης την ανάγκη προσαρμογής στην κλιματική κρίση, αφού επί τέσσερα και πλέον χρόνια δεν έκανε τίποτα.

Ο πρώτος κύκλος προσαρμογής, που βασίζεται στη Στρατηγική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και τα Περιφερειακά Σχέδια Προσαρμογής δεν έχουν ολοκληρωθεί σε όλες τις Περιφέρειες, ιδίως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου εκκρεμεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Για αυτά δεν έκανε τίποτα», σχολιάζει, προσθέτοντας ότι «μιας και θα συναντήσει την κυρία Φον ντερ Λάιεν, περιμένουμε να της εξηγήσει γιατί οι ευρωβουλευτές του καταψήφισαν μαζί με την ακροδεξιά τον ευρωπαϊκό νόμο για την αποκατάσταση της φύσης».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη επίσης για την καθυστέρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας, για τα οποία μας εγκαλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την προχειρότητα στην οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, όπου ούτε τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν, για το γεγονός ότι «κατάφερε» να διχάσει την πολιτική για το κλίμα, αφήνοντας τη διαχείριση υδάτων και πλημμυρών, την πρόληψη πυρκαγιών και τη δασοπροστασία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την κλιματική κρίση ως άδειο πουκάμισο στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε βέβαια αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει απαντήσεις για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δόθηκαν για έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά έργα μετά τον Ιανό και μετά από τρία χρόνια η Θεσσαλία βυθίστηκε ξανά στο νερό και τη λάσπη. Δυστυχώς, τρία χρόνια μετά, οι πολίτες της Θεσσαλίας γίνονται στο ίδιο έργο θεατές», τονίζει και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την παραμικρή αξιοπιστία για να εγγυηθεί την ανθεκτικότητα και την επάρκεια της χώρας απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Πιεσμένος από την αντίδραση της κοινωνίας ανακοίνωσε περιορισμένες φοροαπαλλαγές
«Είναι φανερά πλέον ένας απερχόμενος και απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός. Και για αυτό απαιτείται άμεσα η παραίτηση του και πολιτική αλλαγή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΣΥΡΙΖΑ 3
Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ για το ΕΣΥ: Αρνούμαι την «ντουντούκα» των εργατοπατέρων – 50 εκατ. ευρώ για τα καινοτόμα φάρμακα
Παράλληλα, κατακεραύνωσε όσους προκαλούν επεισόδια, όπως είπε, στα νοσοκομεία, προσφέροντας τη στήριξή του στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 89ης ΔΕΘ 14
ΠΑΣΟΚ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας
«Tα μέτρα του πρωθυπουργού δεν είναι μέρισμα οικονομικής ανάπτυξης όπως δηλώνει, είναι επιστροφή ενός μικρού μέρους της υπερφορολόγησης που βίωσαν οι Έλληνες»
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη 4
Η μαντινάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση: «Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις»
Μία μαντινάδα, γνωστή στην Κρήτη, που δείχνει πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις του αντιπάλους σου γιατί θα τους ξαναβρείς μπροστά σου, χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ
27