Πολιτική

Συνάντηση Οικονόμου με τον Αλβανό ομόλογό του – Έθεσε το θέμα Μπελέρη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, έθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Γιάννης Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου έθεσε το θέμα στον Αλβανό υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο περιθώριο της Διάσκεψης της «Διαδικασίας του Βερολίνου».

Σε σχετική ανάρτησή του, ο Γιάννη Οικονόμου αναφέρει: 

«Στο περιθώριο της Διάσκεψης της “Διαδικασίας του Βερολίνου” είχα διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό μου, κ. Taulant Balla, στο γραφείο του, στο Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας. Συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επικεντρωμένα στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τόσο στους τομείς της ασφάλειας όσο και της διαχείρισης των συνόρων.

Έθεσα στον ομόλογό μου και το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη, και, κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέσα στη Σύνοδο Κορυφής: «Όχι business as usual με τρίτες χώρες στην άμυνα», είπε ο Μητσοτάκης – Η προειδοποίηση Ζελένσκι και ο ανυποχώρητος Όρμπαν
Στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα και συγκεκριμένα σχετικά με τη συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, ο πρωθυπουργός...
Σύνοδος Κορυφής 1
Μήνυμα στη Λιβύη από Βρυξέλλες: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να εχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη
«Η επανάληψη αυτού του μηνύματος είναι απαραίτητη για να καταστήσει σαφές σε Τουρκία και Λιβύη ότι αυτό το μνημόνιο δεν έχει καμία πρακτική αξία»
Χάρτης 11
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Από χθες που είδα την δικογραφία είμαι πιο ανακουφισμένος – Δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν
«Δεν υπάρχει καμία επισύνδεση καμία ομιλία καμία εντολή καμία επικοινωνία με την διοίκηση να δοθούν λεφτά ούτε και συνομιλία μου με κτηνοτρόφο και αγρότη να δοθούν λεφτά»
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης 22