Πολιτική

Καιρίδης – Yerlikaya για μεταναστευτικό: Συμφώνησαν ότι απαιτείται καλύτερη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Ali Yerlikaya, με πρωτοβουλία του κυρίου Yerlikaya.

Ο κύριος Καιρίδης τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη, λέγοντας παράλληλα ότι είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την καταπολέμηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Ο κύριος Yerlikaya του είπε ότι η Τουρκία είναι αντίθετη με την παράνομη μετανάστευση και συμφώνησε με την επισήμανση του κυρίου Καιρίδη ότι απαιτείται καλύτερη συνεργασία και εντατικοποίηση της μεταξύ τους επικοινωνίας.

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Δημήτρη Καιρίδη για την απώλεια των πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Άγκυρα, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
6