Ελλάδα

Έκλεισε το Ολυμπιακό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο λόγω προβλημάτων στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα

Κλείνουν μέχρι νεοτέρας το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Ποδηλατοδρόμιο λόγω προβλημάτων στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα.

Ειδικότερα όπως ενημέρωσε το ΟΑΚΑ, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών», παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.
Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έρχεται κρύο με επιλεκτικές και ασθενείς χιονοπτώσεις» - Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου και τα «καρφιά» εναντίων μετεωρολόγων
«Η θερμοκρασία θα πέσει έως και 8-10 βαθμούς, με ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που θα αγγίζουν τα 7–8 μποφόρ, αλλά χωρίς δυναμικά επεισόδια χιονοπτώσεων»
καιρός
Υπό την επήρεια μέθης οδηγούσε η 24χρονη που έπεσε πάνω σε 15 αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - 0,41 έδειξε η μέτρηση αλκοόλ
Έτσι εκτός την ποινή που θα της επιβάλλει το δικαστήριο, θα της επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 μέρες και ακινητοποίηση του οχήματός της
Η στιγμή που έχει φτάσει το ασθενοφόρο