Κόσμος

Σερβία: Συνελήφθη στο Βελιγράδι ο υπεύθυνος για τις συγκρούσεις στο Κόσοβο, Μίλαν Ραντόιτσιτς

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ο υπεύθυνος για τις ένοπλες συγκρούσεις στο βόρειο Κόσοβο, στις 24 Σεπτεμβρίου, Μίλαν Ραντόιτσιτς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αφού πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα του Μίλαν Ραντόιτσιτς, ο Ανώτατος Γενικός Εισαγγελέας Βελιγραδίου διέταξε την προσαγωγή του Σέρβου υπεύθυνου για τις συγκρούσεις στο Κόσοβο.

Μάλιστα το δικαστήριο της Σερβίας αποφάσισε την προφυλάκισή του για διάστημα 48 ωρών.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Μίλαν Ραντόιτσιτς ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση και την επίθεση κατά της αστυνομίας στο χωριό Μπάνισκο, στο βόρειο Κόσοβο.

Την ίδια μέρα παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της «Σερβικής Λίστας», του μεγαλύτερου κόμματος των Σέρβων του Κοσόβου, που έχει την υποστήριξη του Βελιγραδίου.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Τζελάλ Σβέτσλα δήλωσε χθες ότι η Πρίστινα θα ζητήσει την έκδοση του Ραντόιτσιτς και άλλων Σέρβων που συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά της αστυνομίας και διέφυγαν στην Σερβία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό