Κόσμος

Φιλιππίνες: «Πιθανότατα είναι φάρσα» η προειδοποίηση ότι θα εκραγούν βόμβες στο αεροδρόμιο της Μανίλα

«Το πιθανότερο είναι φάρσα» η ανώνυμη προειδοποίηση ότι βόμβες μπορεί να εκραγούν σε αεροπλάνα που αναχωρούν από το αεροδρόμιο στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, δήλωσε σήμερα (6.10.2023) ο επικεφαλής της ασφάλειας αερομεταφορών της χώρας.

Σε αυξημένο συναγερμό τέθηκαν σήμερα 42 αεροδρόμια στις Φιλιππίνες ύστερα από ανώνυμη προειδοποίηση ότι μπορεί να εκραγούν βόμβες σε αεροπλάνα που αναχωρούν από τη Μανίλα προς διάφορους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων και τουριστικών.

Η προειδοποίηση εστάλη μέσω email στις υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας και αφορούσε απειλή για τις πτήσεις που αναχωρούν από τη Μανίλα με προορισμό το Νταβάο, το Μπικόλ και τις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του Παλαουάν και του Σεμπού.

philippines aerodromio manila r

Ο επικεφαλής ασφάλειας αερομεταφορών Τζακ Ουάνκι επιβεβαίωσε ότι η απειλή εστάλη γύρω στις 8 το πρωί της Τετάρτης, αλλά δήλωσε επιφυλακτικός. «Το πιθανότερο είναι φάρσα. Δεν συμβαίνει τίποτα», δήλωσε. «Η λειτουργία του αεροδρομίου είναι συνεχής, είναι ομαλή», πρόσθεσε ο ίδιος.

philippines aerodromio manila r

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Μ. Σάββατο οι συζητήσεις ΗΠΑ και Ιράν για την εκεχειρία – «Ο πόλεμος δεν τελείωσε, το δάχτυλο είναι στη σκανδάλη» λέει ο Νετανιάχου
Η Τεχεράνη κατηγορεί τους εχθρούς της για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός μετά από αναχαίτιση «εχθρικού» drone - 89 νεκροί και 100 τραυματίες στον Λίβανο
Λίβανος
12
Ασίμ Μουνίρ: Πώς ο «αγαπημένος στρατάρχης» του Τραμπ τον έσωσε από το χείλος του γκρεμού την τελευταία στιγμή
Ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν έχει αναδειχθεί σε έναν απρόσμενο «παγκόσμιο ειρηνοποιό», μεσολαβώντας για την επίτευξη μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ο Ασίμ Μουνίρ