Κόσμος

Αγγλία: Τρομοκρατική ενέργεια «μοναχικού λύκου» αποκαλύφθηκε μια εβδομάδα μετά – Μαχαίρωσε για «εκδίκηση στο Ισραήλ»

Ο φόβος των τρομοκρατικών επιθέσεων από «μοναχικούς λύκους» στην Ευρώπη καλά κρατεί! Η Telegraph αποκάλυψε σήμερα (21.10.2023) ότι ένας Μαροκινός σκότωσε έναν 70χρονο στο Χάρτλπουλ της Αγγλίας για «εκδίκηση», «επειδή το Ισραήλ σκοτώνει παιδιά στη Γάζα».

Η τρομοκρατική ενέργεια του «μοναχικού λύκου» εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αγγλία και έγινε γνωστή σχεδόν μια εβδομάδα μετά, επειδή βουλευτές δήλωσαν ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν τι έγινε, εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και των ανησυχιών ότι οι διαδηλώσεις για αυτόν μπορεί να προκαλέσουν κύματα αντιδράσεων και επιθέσεων.

Ο «μοναχικός λύκος» είναι ο Άχμεντ Αλίντ, ένας 44χρονος Μαροκινός, ο οποίος δήλωσε στις Αρχές που τον συνέλαβαν ότι «το έκανε για την Παλαιστίνη». Ο άνδρας σκότωσε τον 70χρονο Τέρενς Κάρνεϊ, την ώρα που πήγαινε σε ένα ΑΤΜ για να πάρει χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ.

Ο 44χρονος είχε φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με φουσκωτό το 2020, ζητώντας άσυλο. Οι βρετανικές Αρχές παρέχουν ξενώνες σε αιτούντες άσυλο. Σε έναν τέτοιον ξενώνα στο Χαρτλπουλ έμενε και ο Άχμεντ Αλίντ, δίπλα από τον οποίο υπήρχε ένα ΑΤΜ που έμελε να γίνει ο τόπος θανάτου του 70χρονου από το μαχαίρι του ισλαμιστή.

Όταν τον συνέλαβαν οι Αρχές, ο 44χρονος ισλαμιστής δήλωσε ότι είχε «κίνητρο την τρομοκρατία» και ότι το έκανε για εκδίκηση στο Ισραήλ, επειδή σκοτώνει παιδιά στη Γάζα. 

Αντιδράσεις από πολιτικούς

Η Telegraph αναφέρει ότι ανώτεροι πολιτικοί αξιωματούχοι αναρωτήθηκαν γιατί τέτοιες πληροφορίες δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, τη στιγμή που η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας παγκοσμίως βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Γάζας στη Μέση Ανατολή.

Μια πηγή δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι «μπορεί (σ.σ. οι Αρχές) να υποβαθμίζουν το γεγονός έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ή αντιγραφεί μια τέτοια επίθεση».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας Τυνήσιος «μοναχικός λύκος» πυροβόλησε και σκότωσε δύο Σουηδούς οπαδούς στις Βρυξέλλες. Ο 45χρονος τζιχαντιστής είχε φτάσει εκεί με την οικογένειά του από τη Λαμπεντούζα.

Όπως αναφέρει η Telegraph, μεταξύ άλλων, τέτοια περιστατικά έχουν ανοίξει τη συζήτηση στην Ευρώπη σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές και αν αυτές αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια εν μέσω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από The Telegraph

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα