Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση, δεν θα μείνει κανείς ζωντανός» – Μαρτυρίες Ελλήνων από τη φρίκη στη Γάζα

«Δεν θα μείνει κανένας ζωντανός στη Γάζα» δηλώνουν με τρόμο Έλληνες που έζησαν τη φρίκη του πολέμου που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και πλέον βρίσκονται στη χώρα μας. 

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Ατέφ και ο Αλέξανδρος περιέγραψαν τον εφιάλτη του πολέμου και όλα όσα έζησαν μετά την εισβολή της Χαμάς στα εδάφη του Ισραήλ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως έχουν δει «κομμένα μωρά στη μέση», ενώ τόνισαν πως «εάν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό δεν θα μείνει κανένας ζωντανός στη Γάζα».

Ο Αλέξανδρος Φαγιάντ είπε ότι δεν περίμενε ότι θα βγει ζωντανός, ενώ σημείωσε ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις τη ζωή σου, δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς. Έχουν κόψει το ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα. Δεν υπάρχουν ψυγεία να βάλουν τους νεκρούς».

«Το πρωί πλένουμε τα δόντια μας με αλμυρό, θαλασσινό νερό» περιέγραψε ο Ατέφ Ραγιάντ.

«Ένα μωρό, περίπου 2 χρονών έκλαιγε όλη τη νύχτα» από την πείνα και ευτυχώς «βρήκαμε ένα κομμάτι ξερό ψωμί, το βάλαμε στο νερό για να μαλακώσει και του το δώσαμε».

Ο Ατέφ προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, αλλά όπως λέει «ευτυχώς που δεν κατάφερα να πάω γιατί μετά από μία ημέρα χτύπησαν την εκκλησία».

Ο Αλέξανδρος δήλωσε πως «αν πηγαίναμε 3 μέτρα δεξιά θα μας χτυπούσε πύραυλος», ενώ σημείωσε ότι έχει χάσει ήδη 12 άτομα από την οικογένειά του.

 

«Έχω 8 άτομα, συγγενείς μου, κάτω από τα ερείπια, ακόμα δεν μπορούν να τους βγάλουν», τόνισε ο Ατέφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Γάζα: Οι IDF δημοσίευσαν σοκαριστικά βίντεο με μέλη της «Μονάδας Βέλος» να βασανίζουν Παλαιστίνιους – Σκληρές εικόνες
Ένα από τα βίντεο δείχνει τον βάναυσο ξυλοδαρμό δύο αντρών, τους οποίους σέρνουν στο έδαφος σφαδάζοντας με τους IDF να δηλώνουν ότι πρόκειται για τη «Μονάδα Βέλος, τους εκτελεστές της Χαμάς»
Μονάδα Βέλος
Ο δύσκολος δρόμος προς την συμφωνία για την Γάζα: Το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, τα σχέδια του Ερντογάν και ο τελευταίος λόγος στον Τραμπ
Για την συμμετοχή της Τουρκίας στις συνομιλίες είχε αρχικά ασκηθεί βέτο από το Ισραήλ, αλλά ο Τραμπ πίεσε το Ισραήλ να επιτρέψει τη συμμετοχή της Άγκυρας
Ο Τραμπ και ο Ερντογάν
Βίρτζίνια Τζιούφρε: «Τα ιδιωτικά τζετ του Έπσταϊν ήταν ιπτάμενα μέσα trafficking», «ήθελε να λογοδοτήσουν όλοι οι άνδρες» λέει η συγγραφέας του βιβλίου της
Η δημοσιογράφος που βοήθησε την Τζιουφρέ για τη συγγραφή του βιβλίου «Nobody's Girl» ζητά από τον πρίγκιπα Άντριου να μοιραστεί όλα όσα γνωρίζει για τον παιδεραστή
Το βιβλίο της Βιρτζίνια Τζουφρέ