Κόσμος

Η αντίδραση Μπλίνκεν την ώρα που ο Μπάιντεν είπε τον Σι Τζινπινγκ «δικτάτορα»

Για ακόμα μια φορά ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «δικτάτορα» τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, μετά τη συνάντηση που είχαν οι 2 τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Μπάιντεν ανέφερε πως «είναι δικτάτορας με την έννοια ότι κυβερνά μια χώρα, μια κομμουνιστική χώρα, όπου η μορφή διακυβέρνησης είναι εντελώς διαφορετική από τη δική μας», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Στις μπροστινές θέσεις, εκεί που γίνονταν οι δηλώσεις, καθόταν ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος δεν φαίνεται να… ενθουσιάστηκε από τα όσα είπε ο πρόεδρος.

Κάμερα έπιασε τον Μπλίνκεν να αντιδρά τη στιγμή που ο Μπάιντεν λέει πως ο Σι Τζινπινγκ είναι δικτάτορας.

Παρά το χαρακτηρισμό πάντως ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εποικοδομητικές και παραγωγικές» τις συνομιλίες, αναφερόμενος στη συμφωνία για την αποκατάσταση των επαφών υψηλού επιπέδου των στρατών των δυο μεγάλων δυνάμεων και στην κινεζική στράτευση στον αγώνα εναντίον της φαιντανύλης.

«Ολοκλήρωσα αρκετές ώρες συνομιλιών με τον πρόεδρο Σι Τζινπινγκ και θεωρώ πως πρόκειται για τις πιο εποικοδομητικές και παραγωγικές που είχαμε», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε μετά από 52 χρόνια από τη θέση του ηγούμενου της Μονής Σινά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
«Νοερά στέκομαι γονατιστός και δακρυσμένος μπροστά στην ιερή λάρνακα με τα πάντιμα λείψανα της μάνας και τροφού μου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης - Για τα υπόλοιπα περιμένω να μιλήσει ο ουρανός», αναφέρει στην επιστολή του
Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 3
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα