Κόσμος

Η Ρωσία θα επιδιώξει αποζημίωση για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Το πόρισμα της έρευνας για το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream περιμένει η Ρωσία, πριν υποβάλει αίτημα για αποζημίωση, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σημερινή δήλωση αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream στην Βαλτική υπέστησαν πέρυσι βλάβη από εκρήξεις και οι έρευνες που γίνονται δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε πόρισμα σχετικά με το ποιος ευθύνεται.

Σύμφωνα με το RIA, ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικής συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ντμίτρι Μπιρισέφσκι απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το θέμα της αποζημίωσης: «Η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αναμένουμε να παρουσιαστούν τα αποτελέσματά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ), τότε θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

Η Ρωσία επιρρίπτει στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ουκρανία την ευθύνη για τις εκρήξεις στους αγωγούς, οι οποίες την απέκοψαν σε μεγάλο βαθμό από την επικερδή ευρωπαϊκή αγορά. Οι χώρες αυτές αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνήθηκε τη διεξαγωγή δικής του έρευνας για το συμβάν, αφήνοντας τη διεξαγωγή της στις κυβερνήσεις της Σουηδίας, της Δανίας και της Γερμανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Οι ζημιές στις τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ – Πόσο επηρεάζουν τον σχεδιασμό της Τεχεράνης
Το μέγεθος των ζημιών και το κατά πόσο μπορεί να επιβιώσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφές - Ισραήλ και Ιράν έχουν διαφορετικές εκδοχές
Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν του Ιράν 6
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
24
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν