Κόσμος

Επίσκεψη Μπλίνκεν σε Ισραήλ, Δυτική Όχθη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα το Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα υπογραμμίσει την ανάγκη να συνεχιστεί η αυξημένη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων και να διασφαλιστεί η προστασία των αμάχων της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει με τους εταίρους τις θέσεις της Ουάσινγκτον για το μέλλον της Γάζας και την ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ανέφερε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Γνωστοποίησε επίσης ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα παραστεί στην 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 28) που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3