Κόσμος

Ιερουσαλήμ: Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε πολίτη που νόμιζε ότι ήταν ένας από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Τραγικό είναι το παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα σε ένα από τους Ισραηλινούς που συνέβαλε στην εξουδετέρωση των δραστών της ένοπλής επίθεσης της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ. 

Συγκεκριμένα ενας Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε θανάσιμα έναν Ισραηλινό πολίτη τον οποίο λανθασμένα νόμιζε ότι ήταν ένας από τους δράστες της χθεσινής επίθεσης της Χαμάς σε στάση λεωφορείου της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή αστυνομία.

Οι δύο δράστες, Παλαιστίνιοι από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σκότωσαν τρεις ανθρώπους χθες το πρωί, προτού πέσουν οι ίδιοι νεκροί από πυρά δύο στρατιωτών – που ήταν εκτός υπηρεσίας – και ενός πολίτη. Ο τελευταίος ήταν ο Ισραηλινός Γιουβάλ Ντορόν Καστλεμάν, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του χθες τη νύχτα.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Καστλεμάν θα γιόρταζε σήμερα τα 38α του γενέθλια.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία: «Τα ευρήματα της έρευνας μέχρι στιγμής δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένας από τους στρατιώτες των IDF (ισραηλινός στρατός) θεώρησε εσφαλμένα ότι ο εκλιπών Γιουβάλ (Ντορόν Καστλεμάν) – ο οποίος έδρασε γενναία και θαρραλέα για να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες – ήταν ένας τρίτος τρομοκράτης, ακόμη ένας δράστης της επίθεσης.

«Ο στρατιώτης αυτός πυροβόλησε και εναντίον του, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του και τον τραγικό θάνατό του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας που εξασφάλισε το Reuters δείχνουν ένα αυτοκίνητο λευκού χρώματος να σταματά δίπλα σε μια στάση λεωφορείου, γεμάτη από κόσμο. Δύο άνδρες βγαίνουν από το όχημα, κραδαίνουν τα όπλα τους και επιτίθενται στο πλήθος κόσμου καθώς οι άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι. Λίγο αργότερα οι Παλαιστίνιοι επιτιθέμενοι δέχονται οι ίδιοι πυρά.

Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Καστλεμάν να πυροβολεί με το όπλο του σε έναν από τους επιτιθέμενους, στη συνέχεια να πετάει το όπλο του, να πέφτει στα γόνατα και να σηκώνει ψηλά τα χέρια του στον αέρα κάνοντας προφανώς σήμα να μην τον πυροβολήσουν οι στρατιώτες.

 

«Συμμεριζόμαστε τη θλίψη των μελών της οικογένειας του εκλιπόντα Γιουβάλ ο οποίος έδρασε γενναία και έσωσε ζωές, και τη θλίψη άλλων οικογενειών που δολοφονήθηκαν στην επίθεση και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αστέγους της Ουάσινγκτον: Μετά την εθνοφρουρά έρχονται πρόστιμα και χειροπέδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η οποία σύμφωνα με έρευνες δείχνει πως δεν έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων
Ντόναλντ Τραμπ
Νετανιάχου: «Το Ιράν διατηρεί ακόμη 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου παρά τους βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ζητά να γίνει επαλήθευση σχετικά με την ποσότητα του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν - Η ιρανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκαλύψει τα στοιχεία
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία 1
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 2