Κόσμος

Ισπανία: Υπάλληλοι αεροδρομίου έκλεβαν πολυτελή αντικείμενα από βαλίτσες – 14 συλλήψεις

Σε αυτό το αεροδρόμιο της Ισπανίας, στην Τενερίφη, κάποιοι υπάλληλοι φαίνεται πως είχαν «μακριά χέρια»… 14 από αυτούς συνελήφθησαν, για κλοπές πολυτελών αντικειμένων από τις βαλίτσες επιβατών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα κλοπιμαία φτάνουν το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ισπανική πολιτοφυλακή, μεταξύ των κλοπιμαίων που άρπαξαν από επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της νήσου των Καναρίων, ήταν 29 πολυτελή ρολόγια! Επίσης, έκαναν «φτερά» 22 smartphone τελευταίας τεχνολογίας και 120 κοσμήματα, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Η ισπανική πολιτοφυλακή υποψιάζεται πως οι 14 συλληφθέντες έχουν ήδη πουλήσει σε καταστήματα και άλλα κλεμμένα αντικείμενα. Άλλοι 20 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο και 27 κοσμηματοπωλεία της νήσου βρίσκονται επίσης στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από σειρά καταγγελιών εκ μέρους των επιβατών.

Οι κλοπές γίνονταν την ώρα που οι βαλίτσες τοποθετούνταν στον χώρο των αποσκευών των αεροσκαφών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ύποπτοι αφαιρούσαν τα αντικείμενα αξίας, ενώ δεν τους έβλεπαν οι επιβάτες και άλλοι εργαζόμενοι.

Κατόπιν, έκρυβαν τα κλοπιμαία σε τσέπες που είχαν ράψει στο εσωτερικό των ρούχων τους ή μέσα στα ντουλάπια τους στο αεροδρόμιο, διευκρίνισε η ισπανική αστυνομία.

Το αεροδρόμιο της Τενερίφης υποδέχθηκε 10,8 εκατομμύρια επιβάτες το 2022, το έβδομο κατά σειρά ισπανικό αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Aena.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Που θα μπορούσαν να συναντηθούν Πούτιν και Ζελένσκι για τη σύνοδο κορυφής για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Ουκρανός πρόεδρος και ο Ρώσος ομόλογός του δεν έχουν συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο από το 2019, όταν συναντήθηκαν στο Παρίσι για να συζητήσουν το τέλος των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ντονμπάς
Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
Ανάλυση New York Times: Ανοιχτό αλλά αβέβαιο το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδόν ποτέ δεν προφέρει το όνομα του Ουκρανού ομολόγου του. Κι όμως, η ιδέα μιας συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών επανέρχεται, τροφοδοτούμενη από τις διπλωματικές κινήσεις του προέδρου Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό