Κόσμος

Ράμα για μεταναστευτικό: «Αποτελεί τιμή το να δίνουμε χέρι βοήθειας, όταν η Ιταλία μας το ζητά»

Στην Ιταλία βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα όπου συμμετέχει στο Φεστιβάλ νεολαίας του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι στη Ρώμη. 

Ο Εντι Ράμα αναφέρθηκε στην συμφωνία της χώρας του με την Ιταλία με στόχο την δημιουργία δυο κλειστών κέντρων για παράτυπους μετανάστες στην Βόρεια Αλβανία.

Πιο αναλυτικά, ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε:

«Θεωρώ ότι ο θόρυβος γύρω από αυτή την συμφωνία είναι δυσανάλογος. Δεν πρέπει κανείς να εκπλήσσεται ή να τρομάζει, όταν κάνουμε συμφωνίες κοινής ωφέλειας, με σύμπτωση απόψεων. Για εμάς αποτελεί τιμή το να δίνουμε χέρι βοήθειας, όταν η Ιταλία μας το ζητά. Και θα αποτελεί πάντα προνόμιο να θεωρούμαστε ξεχωριστοί φίλοι της Ιταλίας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε αδελφή χώρα της Ιταλίας».

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας μας έκανε το χρέος του, διότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η διαδικασία προσωρινής παύσης μιας συμφωνίας ενεργοποιείται αυτόματα, όταν πρέπει να τύχει εξέτασης πριν από την κύρωση του κοινοβουλίου», πρόσθεσε.

Ο Έντι Ράμα, τέλος, ολοκλήρωσε: «η συμφωνία αυτή δεν περιέχει κανένα αντισυνταγματικό στοιχείο. Το ανώτατο χρονικό όριο είναι ο επόμενος Μάρτιος αλλά έχω εμπιστοσύνη ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί πολύ νωρίτερα. Πρόκειται για σημαντικότατη απόφαση και πρέπει να ξέρουμε, και οι δυο κυβερνήσεις, αν μπορούμε να προχωρήσουμε ή όχι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μέση Ανατολή συνεχίζει να φλέγεται: Ντόναλντ Τραμπ και Χεζμπολάχ υπόσχονται πόλεμο «μακράς διαρκείας»
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν πλήξει περισσότερους από 15.000 στόχους από την έναρξη του πολέμου, ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα πλοία και 5.000 πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή
Σύννεφα καπνού υψώνονται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, έπειτα από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής αντιπαράθεσης με το Ιράν
Η πρώην Μις Καλιφόρνια επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη στο Ισραήλ: «Δεν σε αναγνωρίζω πια, θα προσεύχομαι για σένα»
Στην επιστολή της υποστήριξε ακόμη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «στέλνονται στη Μέση Ανατολή για να θυσιαστούν», ενώ τόνισε ότι αισθάνεται υποχρεωμένη να μιλήσει για τον πόλεμο στη Γάζα
Ντόναλντ Τραμπ και Κάρι Πρίτζιν Μπόλερ