Κόσμος

Ρωσία: Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του μεταγωγικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Μπέλγκοροντ

Νεκροί είναι και οι 74 επιβαίνοντες του μεταγωγικού αεροσκάφους Il-76 που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (24.1.2024) στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να κατηγορεί την Ουκρανία ότι το κατέρριψε, κάνοντας λόγο για «βάρβαρη ενέργεια».

«Όλοι οι άνθρωποι που επέβαιναν (σ.σ. στο αεροσκάφος) είναι νεκροί», έγραψε ο ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ στο Telegram. Από τη μεριά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε επισημάνει ότι στο Il-76 επέβαιναν 74 άνθρωποι, 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, 6 μέλη πληρώματος και 3 συνοδοί.

«Περίπου στις 11:00 ώρα Μόσχας (10:00 ώρα Ελλάδας) ένα αεροσκάφος Il-76 συνετρίβη στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ (…) Σε αυτό επέβαιναν 65 αιχμάλωτοι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού που μεταφέρονταν στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ ενόψει ανταλλαγής (αιχμαλώτων), έξι μέλη του πληρώματος και τρεις συνοδοί», είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα το υπουργείο.

«Επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας έχει αναχωρήσει για το σημείο όπου έπεσε το αεροπλάνο προκειμένου να εξακριβώσει τα αίτια της καταστροφής», είχε προσθέσει.

Καρέ καρέ η συντριβή του αεροσκάφους:

Ήδη ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, κατηγόρησε το Κίεβο ότι κατέρριψε το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας αμερικανικούς και γερμανικούς πυραύλους, χωρίς να προσφέρει στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτό.

Αντίστοιχη άποψη εξέφρασε και ο Ρώσος βουλευτής και απόστρατος στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ, επισημαίνοντας ότι το αεροσκάφος επλήγη από τρεις πυραύλους.

«Οι Ουκρανοί ηγέτες γνώριζαν πολύ καλά για την επικείμενη ανταλλαγή και είχαν ενημερωθεί για τον τρόπο που θα παραδίδονταν οι αιχμάλωτοι», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP και Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν αναπτύσσει πυρηνικό αντιδορυφορικό όπλο σε τροχιά διαταράσσοντας τη ζωή στον πλανήτη προειδοποιεί Αμερικανός στρατηγός
«Μία πυρηνική έκρηξη σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τις στρατιωτικές όσο και για τις πολιτικές υποδομές», λέει ο Αμερικανός στρατηγός Στίβεν Γουάιτινγκ
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin
Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ για τα εμπορικά πλοία όσο διαρκεί η εκεχειρία – «Βουτιά» στο πετρέλαιο – Ο Τραμπ απαγορεύει στο Ισραήλ να βομβαρδίζει τον Λίβανο
Καταιγισμός αναρτήσεων από το Ντόναλν Τραμπ ο οποίος δηλώνει πως θα πάρει χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα τα πυρηνικά αποθέματα του Ιράν
ορμουζ
Ερντογάν: «Απορρίπτουμε μονομερείς ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο που επιδιώκουν να αποκλείσουν την Τουρκία»
«Η θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα θα πρέπει να συμβάλλει στον τερματισμό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη» τόνιζε ο Τούρκος πρόεδρος
Recep Tayyip Erdogan