Κόσμος

Η Ιαπωνία σταματά τη χρηματοδότηση στην UNRWA

Η Ιαπωνία έγινε η επόμενη χώρα, μετά τις ΗΠΑ και τις πολλές χώρες της Ευρώπης, που ανακοίνωσε την αναστολή της χρηματοδότησης της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες της Παλαιστίνης, της UNRWA, μετά τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι οι εργαζόμενοί της ενεπλάκησαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η UNRWA απέπεμψε μέλη του προσωπικού της κι υποσχέθηκε πως θα γίνει έρευνα σε βάθος, μολαταύτα το Ισραήλ ανακοίνωσε πως αποφάσισε να του απαγορεύσει να εργάζεται στη Λωρίδα της Γάζας μετά το πέρας του πολέμου εναντίον της Χαμάς..

Η Ιαπωνία είναι η 9η χώρα που ανακοινώνει αναστολή της χρηματοδότησης στην υπηρεσία του ΟΗΕ, ακολουθώντας τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, μεταξύ άλλων χωρών. Ωστόσο, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την UNRWA, εξηγώντας ότι «δεν πρέπει να τιμωρήσουμε εκατομμύρια ανθρώπους».

Το Τόκιο τόνισε χθες Κυριακή το βράδυ πως είναι «εξαιρετικά ανήσυχο για τη φερόμενη εμπλοκή μελών του προσωπικού του UNRWA στην τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς».

«Σε αντίδραση, η Ιαπωνία αποφάσισε να αναστείλει κάθε επιπρόσθετη χρηματοδότηση στο UNRWA προς το παρόν, ενόσω το UNRWA διενεργεί έρευνα για το ζήτημα κι εξετάζει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες αυτές», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Τόκιο «ταυτόχρονα» θα συνεχίσει τις «διπλωματικές προσπάθειες για να βελτιωθεί η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας», να αποκλιμακωθεί ο πόλεμος «το συντομότερο δυνατόν» και θα προσφέρει «υποστήριξη σε άλλους διεθνείς οργανισμούς», κατά την ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP και Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό