Κόσμος

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ισραήλ, Ουκρανία, Ταϊβάν

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει νόμος από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς, Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Γερουσία των ΗΠΑ, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, έδωσε την έγκρισή της στο νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκ. δολαρίων που περιλαμβάνει βοήθεια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Οι γερουσιαστές έστειλαν το νομοσχέδιο στην υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να ψηφιστεί.

Το πακέτο βοήθειας που εγκρίθηκε από τη Γερουσία περιλαμβάνει περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (κάτι λιγότερο από 56 δισεκατομμύρια ευρώ) σε βοήθεια για την Ουκρανία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προορίζεται για στρατιωτική υποστήριξη. Αυτό είναι περίπου το ποσό που είχε ζητήσει αρχικά ο Μπάιντεν.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης 14 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για το Ισραήλ, καθώς και δισεκατομμύρια σε βοήθεια για την Ταϊβάν και άλλους εταίρους στον Ινδο-Ειρηνικό.

Προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος μετά από μήνες αδιεξόδου, τα κονδύλια για την ασφάλεια των συνόρων εξαιρέθηκαν από το πακέτο. Το μεταναστευτικό είναι το μεγάλο θέμα διαμάχης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 95
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 186
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες