Κόσμος

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις

Νέες επιθέσεις στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις εξαπέλυσε η Ρωσία, τις οποίες η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας έχει αναλάβει δράση για να αποκρούσει, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Ρόιτερς εκρήξεις σε διάφορα μέρη του Κιέβου.

Ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίι Σαντόβι ανέφερε εξάλλου πως ακούστηκαν εκρήξεις σ’ αυτή τη δυτική πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Αεροπορικοί συναγερμοί ανακοινώθηκαν για ολόκληρη τη σημερινή ημέρα στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στην εγκατάσταση, ανέφερε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.

Δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση στην πετρελαϊκή εγκατάσταση, δήλωσε ο κυβερνήτης Ρόμαν Σταροβόιτ.

Η ενεργειακή υποδομή της Ρωσίας έχει πληγεί τον τελευταίο μήνα από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυρκαγιές, αυξάνοντας την αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και αερίου που ήδη κλονίζονται από τη σύγκρουση στη Μέση Αναστολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
11
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS