Διεθνή

Η Λαγκάρντ προειδοποιεί κατά της πολύ γρήγορης στροφής στην πολιτική των επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να διακινδυνεύσει να ακυρώσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη μάχη κατά του πληθωρισμού με μια βιαστική μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με όσα δήλωσε η επικεφαλής, Κριστίν Λαγκάρντ. Η πτωτική τάση προς τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό είναι άθικτη. «Αλλά πρέπει να είμαστε πιο σίγουροι», τόνισε η ίδια.

Με τα σχόλιά της, η Λαγκάρντ δοκιμάζει την υπομονή ορισμένων κεντρικών τραπεζιτών που θα ήθελαν να δουν τα βασικά επιτόκια να μειώνονται σύντομα.

Ως εκ τούτου, αναμένεται μια αμφιλεγόμενη συζήτηση στη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια στις αρχές Μαρτίου. Και αυτό διότι άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες υποστηρίζουν την πορεία της Λαγκάρντ.

Ένας από αυτούς είναι ο επικεφαλής της Bundesbank, Γιόαχιμ Νάγκελ. «Η εμπειρία έχει δείξει ότι ήταν συχνά πιο επώδυνο όταν τα επιτόκια μειώνονταν πολύ νωρίς και στη συνέχεια κατέληγε ενδεχομένως σε μια άλλη φάση κατά την οποία οι τιμές αυξάνονταν και τότε έπρεπε να λάβεις αντίμετρα», δήλωσε ο Nάγκελ εχθές το βράδυ (14.2.2024) στο περιθώριο εκδήλωσης στη Λειψία, σύμφωνα με την υπηρεσία ειδήσεων Bloomberg.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Ο επικεφαλής της εταιρείας πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Adnoc καταγγέλλει ιρανικές επιθέσεις – Κίνδυνος για σταθερότητα στις αγορές ενέργειας
Ζήτησε να ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ, που αποτελεί βασική αρτηρία για τη σταθερότητα των αγορών ενέργειας
Εξόρυξη πετρελαίου
Αναταράξεις στις αγορές ενέργειας λόγω πολέμου – «Προσωρινό φαινόμενο», λένε οι ΗΠΑ
Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση λαμβάνει «ρεαλιστικά μέτρα» για να αυξήσει την προσφορά, αναφερόμενος στην άρση ορισμένων κυρώσεων που είχε επιβάλει η Ουάσιγκτον
REUTERS