Πολιτική

Γεωργιάδης: Μέσα στην ημέρα ρύθμιση για τα γενόσημα – Ανώτατη επιβάρυνση των ασφαλισμένων τα 3 ευρώ

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδη, μετά τις διαμαρτυρίες από πολίτες αλλά και φαρμακευτικούς συλλόγους για επιπλέον κόστος στα γενόσημα, ανακοίνωσε ότι μέσα στην ημέρα έρχεται σχετική ρύθμιση…

Συγκεκριμένα, όπως είπε στην ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα γενόσημα, μετά τη ρύθμιση δε θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση που να ξεπερνά τα 3 ευρώ.

Δηλαδή για κανένα γενόσημο φάρμακο η διαφορά ασφαλιστικής τιμής και λιανικής τιμής δεν θα ξεπερνάει το ποσό αυτό.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει. Κλήθηκα να εφαρμόσω μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών όσον αφορά την εξίσωση της ασφαλιστικής και της λιανικής τιμής στα γενόσημα φάρμακα.

Η βούληση μου ποτέ δεν ήταν η υπερβολική επιβάρυνση των πολιτών για αυτό το λόγο άμεσα εντός της ημέρας θα υπάρξει μια υπουργική απόφαση που θα κλειδώνει τη διαφορά στα 3 ευρώ κατά ανώτατη τιμή. Αυτό θεραπεύει όλες εκείνες τις περιπτώσεις που διαβάσατε και πολλοί μας είπαν και δικαίως τα παράπονα τους και οδηγεί και σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης καθώς εμείς θα εξακολουθούμε να αποζημιώνουμε το φθηνότερο γενόσημο αλλά και θα αποφύγουμε τις υψηλές επιβαρύνσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Παρέλαση καινοτομίας η φετινή – Πρώτο ορατό δείγμα της μετάβασης των ενόπλων δυνάμεων στη νέα εποχή
«Μέσα από νέα εξοπλιστικά προγράμματα, μη επανδρωμένα μέσα και σύγχρονες τεχνολογίες, προχωράμε σταθερά σε μια πορεία μεταρρυθμίσεων που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της εποχής»
Ο Νίκος Δένδιας
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η 28η Οκτωβρίου και το θρυλικό «Όχι» είναι το μέγιστο και έσχατο μάθημα της γενιάς του ’40 προς τη σύγχρονη εποχή μας
«Είναι το έπος του '40, είναι το βορειοηπειρωτικό έπος, είναι το έπος της γυναίκας της Πίνδου που μας συγκινούν και μας συναρπάζουν πάντα»
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας