Κόσμος

Η Βαρσοβία οχυρώνεται – Δαπανά 27 εκατομμύρια ευρώ για αντιαεροπορικά καταφύγια και άλλα μέτρα ασφαλείας

Οχυρώνεται η πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία την ώρα που η ο πόλεμος στη γειτονική Ουκρανία έχει ήδη μπει στον τρίτο χρόνο του πολέμου.

Η Βαρσοβία θα δαπανήσει 117 εκατομμύρια ζλότι (27,3 εκατ. ευρώ) τα επόμενα δύο με τρία χρόνια για αντιαεροπορικά καταφύγια και άλλα μέτρα ασφαλείας, καθώς δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πολωνικής πρωτεύουσας.

Ενώ η Πολωνία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει καθησυχάσει τους πολίτες της ότι η θέση της στη συμμαχία διασφαλίζει την ασφάλειά τους από ρωσική επίθεση, η εισβολή στη γειτονική της χώρα έχει οδηγήσει σε προετοιμασίες για ενδεχόμενα πλήγματα.

«Με δική μας πρωτοβουλία, κάναμε μια απογραφή των χώρων για καταφύγια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ραφάλ Τρζασκόφσκι.

Υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και σταθμοί του μετρό περιλαμβάνονται στους χώρους συνολικής έκτασης περίπου 7 εκατ. τετραγωνικών μέτρων στη Βαρσοβία, που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως καταφύγια, διευκρίνισε.

«Εκατόν δέκα επτά εκατομμύρια (ζλότι) για να βελτιωθεί η ασφάλεια – είναι χρήματα για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια και είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα για το σκοπό αυτό», δήλωσε ο Τρζασκόφσκι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως νοσοκομεία θα προετοιμασθούν για απειλές και πολίτες θα εκπαιδευθούν πώς να αντιδρούν σε έκτακτη ανάγκη.

Το 2022 οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως η πυροσβεστική υπηρεσία ελέγχει την κατάσταση 62.000 αντιαεροπορικών καταφυγίων ανά τη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.