Κόσμος

Σκύλος ρομπότ περιπολεί στους δρόμους της Μάλαγα και εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις

Έναν σύμμαχο έχουν πλέον οι αστυνομικοί στη Μάλαγα, έναν σκύλο ρομπότ που βρήκε σήμερα (19.03.2024) σε δοκιμαστική περιπολία στο κέντρο της ισπανικής πόλης.

Οι περαστικοί στη Μάλαγα πάντως ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα, ορισμένοι εκ των οποίων μιμήθηκαν το βαρύ περπάτημά του ή σύστησαν τα κατοικίδιά τους στο ρομπότ που στριφογυρίζει και διαθέτει λαμπάκια που αναβοσβήνουν πάνω στο κεφάλι του.

Τον σκύλο-ρομπότ σχεδίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μάλαγας τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο να συνδράμει το έργο των αστυνομικών και να εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις, όπως τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών σε ζώνες που απαγορεύεται.

Το τετράποδο ρομπότ, σε πράσινο και μαύρο χρώμα, είναι προς το παρόν τηλεχειριζόμενο, όμως σταδιακά θα ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη στον μηχανισμό του προκειμένου να εργάζεται από μόνο του.

«Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το εγχείρημα είναι ότι χρησιμοποιούμε τεχνολογία 5G για την τηλεκατευθυνόμενη λειτουργία του ρομπότ, προκειμένου να εκτελεί φωτογραφικές αναλύσεις και να ανιχνεύει επικίνδυνες καταστάσεις», δήλωσε η ερευνήτρια Αλμουδένα Ντίαθ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1