Ελλάδα

Πεταλιοί: Οι «Μαλδίβες» που απέχουν μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Oι Πεταλιοί βρίσκονται σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα, δίνοντας την δυνατότητα σε εκατοντάδες επισκέπτες να απολαύσουν έναν επίγειο παράδεισο.

Τα κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα νερά, η χρυσαφένια άμμος, αλλά και η πυκνή βλάστηση συνθέτουν ένα τροπικό σκηνικό, γι αυτό, άλλωστε, και αποκαλούνται «Μαλβίδες». Οι Πεταλιοί αποτελούν δημοφιλή προορισμό και για εκείνους που διαθέτουν δικό τους σκάφος, αφού η πρόσβαση στο σημείο διαρκεί 40 λεπτά από την Αθήνα.

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος.

iStock

Στη δυτική πλευρά του νησιού Μεγαλόνησος υπάρχει ένας γραφικός όρμος, όπου το χρώμα του νερού είναι τιρκουάζ. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Τα νησιά προσφέρονται και για όσους τους αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, όπως και οι καταδύσεις. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Την εποχή της τουρκοκρατίας, οι Πεταλιοί ανήκαν στον Ομέρ πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του.

Επίσης, κατά την δεκαετία του ’60, οι Πεταλιοί έγραψαν την δική τους κοσμοπολίτικη ιστορία.

Μερικά από τα διάσημα ονόματα που πέρασαν τα καλοκαίρια τους στα περίφημα νησάκια, κάνοντας βουτιές ήταν οι Μαρία Κάλλας μαζί με τον Πιέρ Πάολο Παζολίνι, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, η Γκρέτα Γκάρμπο, και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αθώος ο 67χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη στις Σέρρες για κατασκοπεία - Τον «τσάκωσαν» να φωτογραφίζει στρατόπεδο
Η σύλληψη σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο 67χρονος εντοπίστηκε από στρατιωτικούς έξω από το στρατόπεδο του «Ίλαρχου Γεωργίου Κλεισάρη» να βγάζει φωτογραφίες
Η πύλη ενός στρατοπέδου 3
Ανανεώθηκε πριν 8 λεπτά
Βίντεο ντοκουμέντο με τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη της βόμβας στη Θεσσαλονίκη - Το ποινικό παρελθόν της 39χρονης και τα σενάρια των Αρχών
Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τις κάμερες και το κινητό της νεκρής γυναίκας, αναζητώντας απαντήσεις, για το αν το ΑΤΜ της τράπεζας ήταν ο στόχος ή αν η υπόθεση σχετίζεται με νέο αντάρτικο πόλης
Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης της βόμβας στη Θεσσαλονίκη 10
Βίντεο καταγράφει τις τελευταίες του στιγμές του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα - Το ντοκουμέντο που βρέθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια
Το βίντεο που είχαν οι αρχές στα εγκληματολογικά εργαστήρια καταγράφει το τραγικό τέλος της ζωής του νέου, και έχει διάρκεια λίγο μικρότερη της μίας ώρας
Ο φοιτητής που βρέθηκε νεκρός στα Σπάτα