Κόσμος

Νέα Υόρκη: H καρδιά του ελληνισμού χτύπησε στο Μανχάταν – To σύνθημα που κυριάρχησε στην Εθνική Παρέλαση

Με μία μεγαλειώση παρέλαση στην καρδιά του Μανχάταν, ο ελληνισμός της Νέας Υόρκης, όπως κάθε χρόνο, τίμησε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Η 5η Λεωφόρος στο Μανχάταν απέκτησε ελληνικό παλμό με τους Έλληνες ομογενείς να παρελαύνουν υπο τους ήχους εμβατηρίων, μεταξύ αυτών και το «Μακεδονία Ξακουστή».

Η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στην συμπλήρωση των πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου.

Δεκάδες ομογενειακές οργανώσεις, κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι και οργανισμοί του ελληνισμού και χιλιάδες πολίτες ντυμένοι με εθνικές ενδυμασίες και κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια γέμισαν με γαλανόλευκα χρώματα τους δρόμους της Νέας Υόρκης δίνοντας δυναμικό παρών στην πιο εμβληματική εκδήλωση του απόδημου ελληνισμού.

Τα βλέμματα όλων τράβηξε το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που παρέλασαν περήφανοι και καμαρωτοί σε άψογο σχηματισμό.

Στην παρέλαση συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό οργανισμοί με πενηνταέξι άρματα και έντεκα φιλαρμονικές, μεταξύ αυτών η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας που ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με ενενήντα μουσικούς για να πλαισιώσει την παρέλαση και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ομογένεια.

Προηγουμένως είχε τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και παρουσία του αντιπροέδρου της βουλής των Ελλήνων Γιάννη Πλακιωτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, των βουλευτών Φίλιππου Φόρτωμα, Νίνας Κασιμάτη, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, Μιλένας Αποστολάκη, Ρένας Δούρου, της πρέσβειρας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αικατερίνης Νασίκα, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκης Ντίνου Κωνσταντίνου και του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Αυτιά.

Τελετάρχης της φετινής παρέλασης ήταν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος όμως λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή αναχώρησε εσπευσμένα για την Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια