Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς: «Καθαρίζει» τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά σχεδόν 50 εργαζόμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής αλλάζουν πόστο με απόφαση Περιφερειάρχη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Νίκου Χαρδαλιά να βάλει τάξη σε μια υπηρεσία που έχει δώσει πολλά αρνητικά δείγματα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

Έτσι, έπειτα από την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, με αστραπιαίες διαδικασίες και οι επτά διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών άλλαξαν θέσεις.

Όσοι βαρύνονται με εκκρεμή πειθαρχικά παραπτώματα μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ όσοι επιβαρύνονται με κατηγορίες για ποινικά παραπτώματα τέθηκαν σε αργία, ακόμα και σε περιπτώσεις που η γνωμοδότηση της προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν αρνητική.

Στην ίδια κατεύθυνση, μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις 20 τμηματάρχες, από τους οποίους οι έξι για άλλες υπηρεσίες, καθώς αποδείχθηκε ότι ο υπηρεσιακός τους φάκελος δεν ήταν καθαρός.

Εκτός της Διεύθυνσης Μεταφορών τέθηκαν επίσης και 12 υπάλληλοι που κατηγορούνταν για πειθαρχικά παραπτώματα, ελλιπή απόδοση ή απρεπή συμπεριφορά προς το κοινό.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά, ο ίδιος μάλιστα είχε πολλές φορές δηλώσει ότι θα «σπάσει» πάση θυσία αυτό το ιδιότυπο καθεστώς που επικρατούσε για χρόνια, διασύροντας το κύρος της Περιφέρειας και προκαλώντας την οργή της κοινωνίας.

Αξίζει μόνο να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα 26 εργαζόμενοι στις Μεταφορές έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή άλλα αδικήματα.

Οι μετακινήσεις, όμως, είχαν και θετικό πρόσημο:

Επτά νέοι υπάλληλοι, με πολλά προσόντα, άψογη συμπεριφορά και αποδεδειγμένη απόδοση, αναβαθμίστηκαν και κατέλαβαν θέσεις ευθύνης.

Είναι εξάλλου γνωστό, όπως τονίζουν και οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη Αττικής, ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς εμπιστεύεται το ήθος και την εργατικότητα νέων ανθρώπων, που μπορούν να φέρουν μια καινούργια κουλτούρα στη λειτουργία του Δημοσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τα παιδιά γλίτωσαν από θαύμα» λέει υπάλληλος ξενοδοχείου για τη φωτιά στο Zara στην Πάτρα
«Με έπιασε πανικός, ζαλάδα και δεν μπορούσα να αναπνεύσω, το πρώτο μέλημα μου εκείνη τη στιγμή ήταν να βγάλω τα παιδιά έξω από το δωμάτιο με ασφάλεια» λέει η υπάλληλος του ξενοδοχείου
Φωτιά στην σκεπή του Zara Home στην Πάτρα
Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκροί εντοπίστηκαν μητέρα και γιος μέσα στο σπίτι τους
Τα στοιχεία φέρεται να αποκλείουν εγκληματική ενέργεια και πιθανολογείται ότι πρώτη πέθανε η 78χρονη και ύστερα ο γιος, δίπλα από τον οποίο βρέθηκε ποσότητα χαπιών
Ασθενοφόρο
Ανανεώθηκε πριν 15 λεπτά
«Ο κτηνοτρόφος παρενοχλούσε την κόρη μας» λέει η σύζυγος του 39χρονου για την δολοφονία στο Κιλκίς το 2024
Ο 39χρονος που ήταν μαζί με τον άτυχο 45χρονο το μοιραίο βράδυ, στην απολογία του ανέφερε πως πήγε να ζητήσει τον λόγο απο τον κτηνοτρόφο καθώς, όπως υποστήριξε ο ίδιος, είχε παρενοχλήσει τα δύο ανήλικα παιδιά του
Η κτηνοτροφική μονάδα