Κόσμος

ΗΠΑ: Αστυνομικός άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση φοιτητών

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνουν οι κινητοποιήσεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και οι επεμβάσεις της αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης.

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, όταν νωρίτερα ένας αστυνομικός πυροβόλησε «κατά λάθος» κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την απομάκρυνση φοιτητών που διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης.

Εικόνες από τον πυροβολισμό καταγράφηκαν από την κάμερα που έφερε στο σώμα του ο αστυνομικός και παραδόθηκαν στον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Ο αστυνομικός βρισκόταν στον πρώτο όροφο του «Hamilton Hall» όταν το όπλο του εκπυρσοκρότησε.

Την ίδια στιγμή, άλλοι αστυνομικοί απομάκρυναν τους διαδηλωτές από το κτίριο.

Ο αξιωματικός, σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, «προσπαθούσε να βοηθήσει άλλους αξιωματικούς να εισέλθουν σε ένα κλειδωμένο γραφείο για να βεβαιωθεί ότι δεν κρυβόταν κανείς μέσα. Η ομάδα απέκτησε πρόσβαση στο γραφείο και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανείς μέσα. Σε αυτή την περίπτωση, η σφαίρα έπεσε στο πάτωμα του γραφείου, οπότε ήταν προφανές ότι δεν είχε χτυπήσει κανέναν…».

«…Σε καμία στιγμή δεν κινδύνευσαν αστυνομικοί, πολίτες ή διαδηλωτές. Αυτό ήταν καθαρά ακούσιο. Ο αξιωματικός εκείνη την ώρα προσπαθούσε να φωτίσει μια περιοχή, μια άγνωστη τοποθεσία, που ήταν σκοτεινή. Προχωρώντας λοιπόν, πήρε την απόφαση να κρατήσει το όπλο με το αριστερό του χέρι για να ανοίξει μια πόρτα. Με αυτό, τράβηξε άθελά του τη σκανδάλη του όπλου του και εκτόξευσε το πυροβόλο όπλο. Προχωρώντας, προφανώς θα συμβουλεύσουμε τον αξιωματικό και θα τον στείλουμε σε επανεκπαίδευση και θα τον επαναξιολογήσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίβανος: Δύο νεκροί σε αεροπορικό πλήγμα – Το Ισραήλ δηλώνει ότι σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ανώτατου στελέχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, παρά την εκεχειρία που ισχύει από τον Νοέμβριο του 2024. Το σιιτικό κίνημα επιβεβαίωσε την απώλεια ενός από τα τοπικά του μέλη
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο
Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο για το ειρηνευτικό σχέδιο στη Γάζα
Αντιπροσωπείες και των δύο πλευρών συναντήθηκαν στο Σαρμ ελ Σέιχ για να συζητήσουν μια σταδιακή κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων, υπό τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα
Σουηδία: Εφετείο μείωσε την ποινή του Ράσμους Παλουντάν – Είχε κάψει δημόσια το Κοράνι
Ο ακροδεξιός ακτιβιστής Ράσμους Παλουντάν, που είχε καταδικαστεί το 2022 για υποκίνηση μίσους, είδε την ποινή φυλάκισής του να αναστέλλεται μετά από απόφαση εφετείου στη Σουηδία
Ο ακροδεξιός ακτιβιστής Ράσμους Παλούνταν 1
Τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης προτείνουν οι οικογένειες των ομήρων της Χαμάς: «Μας έφερε φως στις πιο σκοτεινές στιγμές μας»
«Για πρώτη φορά μετά από μήνες, ελπίζουμε ότι ο εφιάλτης μας θα τελειώσει επιτέλους χάρη στον Αμερικανό πρόεδρο» τονίζουν σε επιστολή προς την Επιτροπή Νόμπελ
Διαδηλωτές ζητούν από τον Τραμπ να πετύχει συμφωνία με την Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων