Κόσμος

British Airways: Απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος στις Βερμούδες – «Ακυρώστε την απογείωση»

Μία αναπάντεχη περιπέτεια έζησαν το προσωπικό και οι επιβάτες του αεροσκάφους της British Airways το οποίο ακύρωσε την απογείωσή του από τις Βερμούδες με προορισμό το Λονδίνο μετά από απειλή για…βόμβα!

Σχεδόν 200 επιβάτες της British Airways στο νησί των Βερμούδων στον Ατλαντικό, χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τον διάδρομο προσγείωσης την Κυριακή του Πάσχα (05.05.2024), όταν έλαβαν στο αεροδρόμιο μήνυμα με απειλή για βόμβα. Το Boeing 777 είχε πάρει άδεια να απογειωθεί με προορισμό το Λονδίνο.

«Speedbird 18B ακυρώστε την άδεια απογείωσης, ακυρώστε την άδεια απογείωσης. Λάβαμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με μια απειλή για βόμβα», ανέφερε ο ένας ελεγκτής κατά την καταγραφή των επικοινωνιών μεταξύ των πιλότων και των ελεγκτών.

Η ειδοποίηση για την τοποθέτηση της βόμβας έφτασε στο γραφείο υπηρεσίας του αεροδρομίου μέσω email. Το αεροσκάφος θα μετέφερε συγκεκριμένα 197 επιβάτες, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν να απομακρυνθούν από τον διάδρομο προσγείωσης, ενώ παρέμειναν οι πιλότοι για να σκεφτούν πώς να αντιμετωπίσουν την απειλή.

Ο πιλότος ακούγεται να παραμένει ήρεμος καθώς ζητά «πλήρεις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», αλλά ζητά επανειλημμένα ενημέρωση για την εκκένωση. «Έχουν περάσει 40 λεπτά από τότε που μας δώσατε την απειλή για βόμβα. Θα έπρεπε πραγματικά να έχουμε πυροσβεστικά οχήματα γύρω από το αεροσκάφος» τόνισε.

Καθώς το αεροπλάνο περίμενε το αεροδρόμιο να φέρει σκάλες, ο πιλότος είπε: «Αν αργήσουν πολύ περισσότερο, θα χρησιμοποιήσουμε τις τσουλήθρες». Τελικά, οι σκάλες έφτασαν και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν. Βίντεο που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να στέκονται στον διάδρομο προσγείωσης.

Τελικά η πτήση πήρε το «πράσινο φως» για να απογειωθεί και η κανονική ροή της κυκλοφορίας αποκαταστάθηκε στο Causeway και στο Kindley Field Road μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011