Κόσμος

Τουρκία: Βρετανοί σκόρπισαν τις στάχτες συγγενή τους στη θάλασσα και οι ντόπιοι έγιναν έξαλλοι

Εμβρόντητοι έμειναν οι λουόμενοι παραλίας στην Τουρκία, με την κίνηση ομάδας βρετανών να σκορπίσουν τις στάχτες συγγενή τους, στα νερά της θάλασσας που κολυμπούσαν.

Οι στάχτες από την αποτέφρωση του 43χρονου Nathan Jon ‘Vodkaman’ Leonard, που έφυγε από τη ζωή στις 3 Απριλίου του 2023 από ανακοπή καθώς είχε προσβληθεί από πνευμονία και covid, μεταφέρθηκαν από συγγενείς του στην Τουρκία.

Τη Δευτέρα (13.05.2024) , η οικογένειά του σκόρπισε την τέφρα του στην παραλία Uzunyalı, στο Μαρμαρι στην Τουρκία.

Ωστόσο, η τελετή σόκαρε τους λουόμενους, καθώς η αποτέφρωση δεν είναι νόμιμη στη χώρα, προκαλώντας συναγερμό για την υγεία τους.

Ο Leonard γεννήθηκε στο Hull του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 19 Φεβρουαρίου 1980 από τον Peter και τη Mandy Leonard, με τους οποίους ζούσε και μαζί.

Είχε δύο κόρες, την Τάλια και την Ντακότα, με τη Φιόνα Φίλντινγκ και είχε επίσης μια εγγονή, την Ντόλτσε.

Ο 43χρονος εργαζόταν περιστασιακά σε μπαρ στο Μαρμάρι.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες στο  παραθαλάσσιο αυτό τουριστικό θέρετρο, ξεκίνησαν έρευνα και πήραν δείγματα νερού μετά τις αντιδράσεις των ντόπιων.

Οι κολυμβητές προειδοποίησαν ότι η διασπορά της τέφρας στα δημοφιλή νερά θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία, προκαλώντας επείγουσα κινητοποίηση από την περιφερειακή διεύθυνση υγείας της περιοχής.

Η αποτέφρωση δεν είναι νόμιμη στην Τουρκία και υπάρχουν περιορισμοί για όσους επιθυμούν να μεταφέρουν τέφρα στη χώρα τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
13
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου