Διεθνή

Κίνα: Ισχυρό πακέτο διάσωσης της αγοράς ακινήτων

Χαλάρωσε τους κανόνες για τα ενυπόθηκα δάνεια η Κίνα ανακοίνωσε στην προσπάθειά της να στηρίξει την ταλαιπωρημένη αγορά ακινήτων και ταυτόχρονα ενθάρρυνε τις τοπικές κυβερνήσεις να αγοράζουν απούλητα σπίτια από τους κατασκευαστές για να τα μετατρέψουν σε προσιτές κατοικίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κατήργησε ουσιαστικά το εθνικό ελάχιστο επιτόκιο ενυπόθηκων δανείων, ενώ μείωσε το ελάχιστο ποσοστό προκαταβολής στο 15% για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας και στο 25% για τις δεύτερες κατοικίες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (17.5.2024). Τα προηγούμενα ποσοστά ήταν 20% και 30%, αντίστοιχα.

Το Πεκίνο δήλωσε επίσης ότι οι τοπικές κυβερνήσεις θα πρέπει να αποκτήσουν σπίτια σε «λογικές» τιμές και να τα μετατρέψουν σε προσιτές κατοικίες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο επικαλείται τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Χε Λιφένγκ.

«Ο τομέας των ακινήτων σχετίζεται με το συμφέρον των μαζών και το μεγάλο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης», είπε. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν «οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, των κατασκευαστών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Η αβεβαιότητα σχετικά με τους δασμούς Τραμπ καθυστερεί την οικονομική «δύναμη» που προέβλεψε ο Λούτνικ
Τον Μάρτιο, ο Λούτνικ παρουσίασε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι εμπορικές πολιτικές του Τραμπ θα μεταφραζόταν σε επενδύσεις που θα τόνωναν τις κατασκευές από τώρα και στο εξής
Χάουαρντ Λούτνικ
Διπλασιασμό των εξοπλιστικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ βλέπει η Mc Kinsey – To μοντέλο της «μεταπώλησης» εξετάζει το Βερολίνο
Κύκλοι της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας βλέπουν με καλό μάτι να παραγγέλνει το Βερολίνο εξοπλισμό από μια εταιρεία που υπερβαίνει τις δικές της ανάγκες και στη συνέχεια να τον μεταπωλεί σε άλλες χώρες βάσει συμβάσεων μεταξύ κυβερνήσεων
Τανκ
Συνεχίζεται το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο στη Γαλλία – Αναβάλλονται επενδύσεις, έρχονται απεργίες
Ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε χθες πως «το ζήτημα, το ερώτημα, δεν είναι η μοίρα του πρωθυπουργού ή του Francois Bayrou. Δεν είναι καν η μοίρα της κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι η μοίρα της Γαλλίας»
Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού 1
Ο Σι Τζινπίνγκ ενισχύει το κινεζικό μπλοκ ασφαλείας με νέα δάνεια και επενδύσεις
Πρέπει να κάνουμε την πίτα της συνεργασίας μεγαλύτερη ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την ευθύνη μας για ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη και ευημερία στην περιοχή, δήλωσε ο Σι σε παγκόσμιους ηγέτες
Πρόβα πτήσης πριν από στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, Κίνα