Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: 12.000 επιστολικές ψήφοι έχουν φτάσει ως τώρα στις κάλπες

Οι ευρωεκλογές μπορεί να είναι στις 9 Ιουνίου, όμως οι φάκελοι με τις επιστολικές ψήφους έχουν αρχίσει να φτάνουν στο υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.

Η συμμετοχή στις εκλογές με επιστολική ψήφο ξεκίνησε.  Όπως εξήγησε η Νίκη Κεραμέως «μέχρι στιγμής έχουν ζητήσει να ψηφίσουν με επιστολική 202.000 εκλογείς. Ήδη έχουν /10 φακέλους επιστολικής ψήφου, πάνω από 180.000 έχουν παραλάβει το υλικό. Ήδη έχουν φτάσει στις κάλπες πάνω από 12.000 ψήφοι, έχει αρχίσει η επιστροφή».

«Αυτοί οι 202.000 εκλογείς έχουν εγγραφεί από 128 διαφορετικές χώρες. Το πιο συγκινητικό είναι ότι ο φάκελος πάει και βρίσκει τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στις 90 από τις 128 χώρες δεν λειτούργησε εκλογικό τμήμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές γιατί δεν υπήρξε ο απαιτούμενος αριθμός εκλογέων. Άρα, αυτοί οι συμπατριώτες μας δεν θα είχαν άλλον τρόπο να ψηφίσουν εάν δεν υπήρχε η επιστολική ψήφος», πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η επιστολή ψήφος να επεκταθεί  και στις εθνικές εκλογές, η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι «προτεραιότητά μας μετά τις ευρωεκλογές είναι να φέρουμε προς συζήτηση στη Βουλή την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές. Θέλουμε 200 ψήφους».

«Η επιστολική καταργεί όλα τα πρακτικά εμπόδια που υπήρχαν στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου. Αυτό δεν είναι πανάκεια για την αποχή. Η αποχή έχει σύνθετα αίτια. Μπορεί ένα μέρος της αποχής να είναι και τα πρακτικά εμπόδια. Κάθε έλληνας πολίτης, τον οποίο διευκολύνουμε στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου, είναι κέρδος για τη Δημοκρατία», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικά με την στην κριτική που δέχθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος της καταλογίζει ευθύνες για την υπόθεση Ασημακοπούλου και ζητά την παραίτησή της, η υπουργός Εσωτερικών είπε: «Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση ακόμα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Υπήρξε ανακοίνωση ότι είναι υπό διάσκεψη το ζήτημα αυτό.  Όταν υπάρξει απόφαση θα την μελετήσουμε πολύ προσεκτικά και θα το συζητήσουμε».

«Δεν έγινε ποτέ καμία διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών», επισήμανε η υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας: «Ο αγώνας για τη διαρκή προστασία προσωπικών δεδομένων είναι διαρκής, μεγάλος και καθημερινός. Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, έχουμε ένα χρέος να λαμβάνουμε διαρκώς περισσότερα μέτρα», πρόσθεσε .

Τέλος, η κα Κεραμέως υποστήριξε ότι «είμαστε πανέτοιμοι για τις ευρωεκλογές», και έκανε λόγο για «κάλπη εθνικής σημασίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όχι μόνο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά για να ξεπεράσουμε και πολλές ευρωπαϊκές χώρες
«Η τεχνολογία και ειδικά η AI είναι επίσης μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης